Борисов: Предлагаме Митов за премиер, после връщаме мандата

  • 11 август 2021 12:08

  • 13200
  • 88
© Novini.bg

Ще започна с решението на Изпълнителната комисия, защото това е единственото, което зависи от нас. Защото небивалата криза, в която ни вкара Радев с неговите марионетни партии, достигна върхове. Ако дойде нашият ред, ще предложим за министър-председател Дани Митов и пред президенството ще предложим състав на кабинет, за да могат хората да видят и сравнят и веднага ще върнем мандата така, както сме заявили. Искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в този момент в българската политика. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на пресконференция в централата на партията.

 

,,В последните дни няма български политик, който да не казва хаос. Единствено нашият слоган се оказа верен - "Ред в хаоса". Вие видяхте кое е другото. БСП казват "Сигурност в промяната". Много се забавлявам с г-жа Нинова, не са прави нейните съпартийци да я гонят по Бузлуджа, тя изведе партията до невиждани висоти - трето и четвърто място'', каза още Борисов.

ГЕРБ с извънреден брифинг в централата

Моделът "Борисов" означава лидер на Балканите, всички мероприятия в последните години се провеждаха в София. Икономически растеж, в първата двойка и тройка, мащабни във всички посоки инфраструктурни проекти, рекордни ръстове в земеделието, икономиката, автомобилния клъстер и мога още много да говоря за този модел. Да не говорим за спорта, че там ще ни хейтят, те няма какво да кажат, продължи Борисов и изрази учудване какво са модернизирали от "Демократична България", след като част от предизборния им слоган бил модернизация.

 

Бившият премиер коментира и COVID ситуацията, цитирайки данни в заболеваемостта на други страни спрямо нашата.

,,В Русия 21 000, Турция 26 000, Гърция 4181, България - 805. Ние оставихме държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. Дори сега, те се вдигат, но с няколко хиляди по-малко от Гърция. Ние отворихме ресторантите месеци преди нашите съседи. Осигурихме три милиона ваксини от всички модели, без "Спутник", но като гледам Русия, добре сме постъпили'', обясни Борисов и добави, че у нас са ваксинирани едва 15% от населението.

,,Предупредих какво целят хората от ИТН, те го направиха. Повече няма да прогнозирам, че се сбъдва. В същото време не искат да освободят парламента, за да тръгне рулетката. Защо го правят, не знам. Миграционната криза - лагерите са пълни. Ето, и Шарл Мишел, попитайте ги с Урсула фон дер Лайен, няма седмица да не съм говорил с тях и с Реджеп Ердоган за натиска. В Афганистан стават чудовищни неща и бежанците прииждат, защото бягат от смърт. Ако не е Турция, България става буфер. Гърция има острови, но България няма. Неслучайно лятно време във Варна идваха Ердоган, Макрон, Орбан, Вучич, а сега... Ние с тази провалена ваксинация ни очаква много тежка ситуация и тези, които сега говорят за трети избори, трябва да си понесат отговорност след време. Учуден съм как могат да принизяват, че някой потривал ръчички за този хаос. Ние сме си дали живота, времето, най-хубавите години, за да бъде България стабилна държава и тя беше стабилна държава. Колегите от Европа през ден ми се обаждат и питат какво става в България. Дори Митов, с неговия брилянтен английски, не може да обясни какво става'', сподели още лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Искам да се обърна към всички, които говорят за дългата ръка на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Имате прекрасно мнозинство в парламента. Вие два месеца създавахте илюзиите, че ще направите правителство без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Прекрасно мнозинство, решете всички въпроси. С какво ви пречи ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в? Сега и тази илюзия убихте с обидите, с които се наричате един друг. Не виждам как тези хора ще поддържан илюзията и не виждам как ще подобрим ниската избирателна активност. Те в България не са победители, от чужбина им дойдоха гласовете. Когато сме напълно готови, ще лъсне и тоя пореден Костинброд. Без значение кой е първи, втори, трети... Създайте илюзия у хората да отидем на трети избори. Ние дори не предлагаме помощ. Няма въпроси към нас. Спряха Плана за възстановяване, лъснаха връзките им. От сутринта - провал в енергетиката, провал в туризма, в икономиката, финансите, здравеопазването, искат им оставката. Кое им харесват? Над 12 млн. са платили обезщетения на уволнени хора само по един принцип - дали са хора на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това къде го има? Ако съумеят да оправят тона, тогава вече ще съм доволен, заяви още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

 

Митов смята, че отиваме на избори, Дончев иска да се върнем към времето на съзиданието

,,В момента имаме премиер, който си е подал оставката преди да е назначен. Много искам да видя модела "Нинова", модела "Трифонов", но този модел е предлагаш - махаш. Защо се скараха така? Колегите от "Да, България" освен постове и власт, министерски места, друго не ги интересува. Като победите, ще си направите министри. Грозно звучи като кажат министър на Борисов, ние сме били коалиционно правителство и е бил сам за себе си. Молбата ми към колегите е да се смирят в името на доброто, но доброто да започне да побеждава. Видя се, че с омраза и обиди нищо не се получава. Да се опитат да бъдат градивни'', допълни Борисов.

Томислав Дончев обясни, че е имало хора на предишните избори, които не са отишли да гласуват, за да не се изложат.

Ние сме готови да бъдем опозиция, но няма правителство. Ние в такава криза, с толкова отворени въпроси, не сме били никога. Как ще бъдат организирани следващите избори? През две седмици, 2 в 1, не чуваме отговор на тези въпроси, заяви още Дончев.

Борисов още веднъж заяви, че кандидатът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за премиер отново ще е Даниел Митов, а министрите ще бъдат представени пред президента Радев.

Слави Трифонов е най-харесван, Христо Иванов - след него. Борисов пък е изместен от Манолова

,,Когато става въпрос за подкрепа за нещо, трябва да е ясен съставът. Ако никой не идва да разговаря с нас, ние няма какво да подкрепяме. В последните дни всички нарушиха правилата на многопартийната парламентарна демокрация. Усещането беше, че те не искат да съставят кабинет'', отбеляза кандидатът за премиер Даниел Митов.

12 години ние отговаряхме за всичко, сега те да отговарят и да си сърбат попарата на Радев, която надроби с юмруци, омраза и хаос. Месеци наред едноличният управник на България се казва Румен Радев. И всичко, което става, е с неговите хора. Ние в момента сме тежка президентска република, като на Путин, то няма по-тежка. Фактът, че те ни извикаха в парламента да се явим и ни взеха оставката, а днес не могат днес да се съберат и да вземат оставката на този, който не иска да е премиер. Радев постигна хаос, направи парламента за смях. Народът го гледа сега със смях, защото не знаят кой какво по-пиперливо ще каже. Той ги създаде партиите на протеста, с юмрука напред, ходиха там да коленичат, атакува Борисов обитателя на "Дондуков" 2.

,,Явно са му извивали много ръцете, като гледам как се ядосва'', сподели бившият премиер относно поведението на Слави Трифонов.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
13200 88

Свързани новини

Коментари 88

Добави коментар
Анонимен

2021.08.12 | 14:01

88
Страха от справедлив съд какво не прави само измишльотини

2021.08.11 | 15:39

85
България никога не е била в блестяща ситуация относноковид 19,циганите са неконтролируеми и не спазват никакви правила,за тях нямаше и няма глоби. В провинцията, в малките градове никога ,ама никога не са се спазвали правила, нямаше и кой да проверява, тук няма полиция. В магазините влизаха по 10 души наведнъж пипаха, кикхаха над продуктите и хляба, а магазинерът маската му виси на едното ухо и тя толкова мръсна, непрана от март 2020. Никаква хигиена, освен едно измитане,тук няма РЗИ, пък и какво да прави в малките градове, няма келепир. Смешни сте в лъжите си,направо ужасни,мразя ви.

2021.08.11 | 20:56

87
Това е нормално защо си учудваш

2021.08.11 | 15:43

86
ТИКВИТЕ НА ПРАСЕТАТА.

2021.08.11 | 15:25

78
В момента служебното правителство ограбва държавата....съд за престъпника Румен Радев!

2021.08.11 | 15:38

84
В МОМЕНТА ДЪЩЕРЯТИ МИ ПРАВИ КАВАЛ

2021.08.11 | 15:25

79
В момента служебното правителство ограбва държавата....съд за престъпника Румен Радев!

2021.08.11 | 15:36

83
В МОМЕНТА ЖЕНА ТИ МИ ПРАВИ КАВАЛ
ясновидец

2021.08.11 | 15:34

82
Това е лъжа!
К.р да бричиш

2021.08.11 | 15:34

81
Абе бойко защо още си вярваш бе боклук. Не виждаш ми че никой не иска с теб. Ти си пътник.

2021.08.11 | 15:34

80
Да, постигнахте уникална циганизация на България,всичко за ромите ,дискриминация на българите,някои пенсионери получиха по 50 лв, а други с пенсии под 300 лв - не.Вашите земеделци бият животните и в млякото им има кръв,свидетел съм. Както и съм свитедел на ужасяващо торене на зеленчуци, българи не купувайте български зеленчуци, те са отрова.

2021.08.11 | 15:25

77
В момента служебното правителство ограбва държавата....съд за престъпника Румен Радев!

2021.08.11 | 15:24

76
В момента служебното правителство ограбва държавата....съд за престъпника Румен Радев!

2021.08.11 | 15:24

75
В момента служебното правителство ограбва държавата....съд за престъпника Румен Радев!

Добави коментар

Водещи новини