ГЕРБ: Запазихме заплатите от времето на Станишев

  • 16 юни 2011 10:30

  • 1569
  • 3
ГЕРБ: Запазихме заплатите от времето на Станишев
©

Внесеният от опозицията вот на недоверие е несъстоятелен, заяви от трибуната на парламента Димитър Главчев от Парламентарната група на ГЕРБ.

За да бъде успешно едно правителство трябва да запази равнището, което е било преди времето на кризата – равнището на доходите, на пенсиите и равнището на данъчните ставки. Всичко това правителството на ГЕРБ го направи. В ЕС 19 страни не са успели да постигнат това. 11 от тях са увеличили ДДС, посочи Главчев. Десет от тях са понижили равнището на заплатите, пет от тях са намалили пенсионните придобивки. Същите тези хора в България не се „сдобиха” с такива придобивки.

Ние запазваме равнището, на което сте ги оставили вие, и всички тези, които са управлявали в последните 20 години. Тежкото положение на хората идва точно от това – идва от равнището на техните доходи. Не отричаме, че то е тежко, но то не е тежко заради нас. В момента ние следваме нашата политика на финансова стабилност на базата, на която да се надгражда, и да се подобри положението на същите тези хора, за които вие говорите.

За 2010 г. бюджетното салдо е било с почти 3,2% дефицит, това е шесто поред в ЕС бюджетно салдо. Държавен дълг - 16,2 % - това е второ постижение в ЕС. Фискалният резерв към вчерашна дата е 5,6 млрд. лв. Ние не се чудим, защо вие искате вот на недоверие - искате да се покажете, че просто ви има. Очевидно това е целта и в подкрепа на тази моя теза – е следващият вот на недоверие, каза още Димитър Главчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1569 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
избирател

2013.08.25 | 08:05

3
За каква криза ми говори Димитър Главчев,че кризата в България я създаде ГЕРБ-но надали някой ще му повярва. Всички знаем,че при управлението на Сергей Станишев криза нямаше да има.Неговото правителство развиваше много градивна социална,икономическа и пенсионна политика-стандарта на живота на българина беше тръг-нал в положителна посока,а сега ГЕРБ защитава интересите само на собствениците на яхти,самолети и острови......
Демирева

2013.08.25 | 08:03

2
БОЙКО БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦ.АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГА.НЕКАДЪРНИК.ЗАЩИТАВА САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА НАЙ БОГАТИТЕ.НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ЧЕ НАРОДА УМИРА.ИЗПЪЛНЯВА ПЛАНА НА АМЕРИКА ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.ДАНО ДА УМРЕ ПРЕДИ МЕН.
Гоце

2011.11.14 | 18:09

1
Какво им се обяснявате . Ебете им майката комунистическа.

Добави коментар

Водещи новини