Утре БСП провежда решаваща среща с ИТН, Ирена Анастасова разкри какви разминавания има между двете партии

  • 05 август 2021 17:50

  • 2376
  • 4
Утре БСП провежда решаваща среща с ИТН, Ирена Анастасова разкри какви разминавания има между двете партии
© БТВ

Утре в 10 сутринта имаме разговори с "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН). Те ще са на база тяхната декларация с приоритети от вчера. Там липсваха някои теми, които за нас са много важни. Примерно нямаше нищо за средното образование, а там проблемите са много. След като чухме декларацията им, можем да кажем, че имаме 90% съвпадения, но все пак имаме и разминавания, които искаме да уточним.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Ирена Анастасова по повод горещата политическа обстановка в страната. 

Филип Станев изброи кардиналните промени, които очакват България

"По време на разговорите за образование ми направи впечатление, че екипът на ИТН е много добре запознат с проблемите в тази сфера. Там беше Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее и техни експерти, които не са депутати. Утре искаме да уточним някои неща и ако това стане, ще отчетем пред Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е какво сме свършили. Ясно е, че това ще е кабинет на малцинството, а не колаиционен. Националният съвет ни е упълномощил да изгладим различията между нас и тяхната политическа декларация и едва тогава ще се реши за подкрепа на правителството. Решението на Националния съвет за подкрепа ще се вземе на подпис, няма да се събираме. Не мога да кажа еднозначно дали ще има писмено споразумение с ИТН. Ние ще направим всичко възможно такова да има, но няма да настояваме за задължително споразумение. Това също е решение на Националния съвет. По-важно за нас е да изгладим разминаванията си с ИТН. Писменото споразумение е важно, но не задължително", разкри Анастасова.  

Каква остава позицията на БСП за ИТН?

"Относно влизането в еврозоната също сме на едно мнение с ИТН. За нас трябва да има широк обществен дебат по темата. Също така трябва да има и шоково вдигане на доходите на хората преди приемането на еврото. Не искам да коментирам имената в правителството на ИТН. Те са тяхно решение. По-важно е политиките, които ще изпълняват тези министри. Аз наистина вярвам, че от ИТН се опитват да върнат парламентаризма, който беше игнориран през последните 4 години от ГЕРБ", добави тя. 

"Няма нищо вярно в твърденията, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще подкрепи правителство на ИТН, за да се спаси поста на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Виждате какво се случва в държавата - предстои четвърта вълна на ковид, бюджетът не е актуализиран, няма пари за медиците, увеличиха се цените на тока, парното, газта. На фона на всичко това ние не мислим, че е в интерес на държавата и гражданите да отиваме на втори предсрочни избори. В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е винаги сме мислили държавнически и в интерес на хората", категорична бе Ирена Анастасова. 

БСП ще предложи състава на служебния кабинет, ако третият мандат им бъде връчен

"Действията на служебния кабинет се одобряват от болшинството български граждани. За малкото време, в което работи този кабинет, той задвижи нещата и показа, че когато има добра воля, нещата могат да се случат. Ние сме с 36 народни представители и няма как да представим партиен кабинет. Това са мотивите ни, с които казахме, че ако третият мандат стигне до нас, ще предложим служебния кабинет за редовен. Честно да си призная на моменти съм оптимист, а на моменти съм песимист относно формирането на ново правителство", завърши зам.-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2376 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Превод:

2021.08.05 | 18:07

1
Готови сме да ни го вкарат и без смазка, но по-добре със.
КЗЛ

2021.08.05 | 23:21

4
Физиономията на тази баба казва точно това :)
Алоу, крушевската биволица!

2021.08.05 | 18:41

2
Да не изпуснете последния влак!

2021.08.05 | 19:07

3
ТИ МОЖЕ ДА СИ ИМАШ 5 ДИПЛОМИ ЗА СЕКС НО АКО ТИЕ МАЛКА ПИШКАТА КАКВА Е ФАЙДАТА ЯЗЪК ЗА ДЕТО СИ ТРОПЪЛ ТОЛКОЗ ПО УНИВЕРСИТЕТИТЕ И ГН ПЛАМЕН НИКОЛОВ И ТОЙ Е СЪЩИЯТ КАТО ГО ГЛЕДАМ-БОШ ЛАФ

Добави коментар

Водещи новини