Представиха мотивите за вота на недоверие

  • 16 юни 2011 09:55

  • 1328
  • 0
Представиха мотивите за вота на недоверие
© Булфото

"Г-н премиер, дано по някакви тайни канали слушате този вот. Г-н премиер, след 23 месеца управление трябва да приемете две прости истини – първата, че световната икономическа криза свърши, а втората, че от две години в България няма Тройна коалиция", допълни той.

Димитров заяви, че две години България върви надолу – „българите сме по-малко, по-бедни, по-безработни и по-изостанали”. „Г-н премиер, няма вече Станишев, има Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, вие отговаряте, защото преди две години вие искахте да сте премиер на тази България, преди две години вие просто ни обещавахте, вие ни излъгахте и затова днес от името на излъганите, а не от името на Тройната коалиция, каквато няма, внасяме този вот на недоверие”, посочи депутатът.

Петър Димитров заяви, че докато у нас се отчита влошено усвояване на еврофондовете, висока безработица и инфлация, трайно обедняване на населението, европейските икономики показват трайни тенденции за излизане от кризата. Той посочи, че има и външни фактори за искания вот на недоверие, а именно негативните оценки и препоръки на ЕК към правителствените програми.

Особено тревожни са сигналите за връзки на управляващите с контрабандата и отговорност според Димитров носи премиерът. По думите на депутата първият и основен мотив на вота на недоверие е провалът на антикризисната политика – правителството на практика не реализира никаква антикризисна политика, доведе до срив производството, обедняване на населението, ръст на безработицата.

Петър Димитров заяви, че според класацията на Виенския институт - страната ни е заемала 38 позиция по конкурентноспособност – за по-малко от 2 години правителството на ГЕРБ срина конкурентпноспособността на българската икономика, посочи Димитров.

Последвайте канала на

1328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини