Нинова категорична: След четири години битки за политики, сме на прага да ги осъществим

  • 31 юли 2021 19:00

  • 3328
  • 23
Нинова категорична: След четири години битки за политики, сме на прага да ги осъществим
© БСП

„Преди 130 години тук, двадесетина основоположници, водени от Дядото, поставят началото на 130 години богата, съдържателна и трудна история на партията. Минали сме през всичко – през изпитания, през възходи и падения, през раздели и събирания, но винаги сме оставали. Защото това, което ни е събирало през тези години, е идеалът. Тук сме, защото той днес е непреходен. Днес е все така актуално да искаш свобода, солидарност и равенство. Длъжни сме да продължим битката за този идеал.”

Това заяви председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на Булзлуджа по повод 130 години организирано социалистическо движение в България, цитирана от пресцентъра на партията.

Пред социалистите, събрали се пред паметника на Първооснователите, тя каза още: „След четири години усилия и битки за политики, на които държим, сме на прага да ги осъществим. Нашите политики най-накрая се припознати, признати и ще се изпълняват. Най-накрая ще има преизчисляване на пенсиите. Най-накрая младите семейства ще получат данъчни облекчения. Майчинството за втората година ще се заплаща по-високо. Младите хора ще имат помощ за второ и трето дете. Дано най-накрая болниците да не са търговски дружества и децата ни да не учат по 10 учебника, в които пише лъжи за България и за нашето национално достойнство. Това е напът да се осъществи. И само от нашите усилия и нашия труд зависи това да стане. Но това изисква в този момент да бъдем на висотата на отговорността, която имаме. Днес имаме отговорност пред България.”

Нинова: Без БСП няма да има стабилно правителство

По-рано народни представители, социалисти, симпатизанти и последователи на лявата идея поднесоха цветя и венци и отдадоха почит пред паметниците на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите.

Тържествената част откри Катя Георгиева, член на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, с думите: „Днес е щастлив юбилей за нас, социалистите. Това е и респектиращ факт за нашите идейни и политически противници. 130 години е рядко явление за една политическа партия, не само за България, а и за Европа и света.Нашата история минава през 19-и, 20-и и 21-и век. И тази история, понякога трънлива, понякога славна, не е товар, който ни притиска. Тя е опит, заряд, понякога болка, но най-вече – надежда и вяра. В дългия си път имаме победи и постижения. Имаме и загуби, носим ги. Но носим и ценностите, заради които ни има. Не се отказваме от мечтите си, нямаме право. Защото сме част от историческата памет на нацията.”

Последваха слова на три поколения социалисти.

Асен Гьошев от Движението  на ветераните в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заяви: „Нашата партия ще я има и за в бъдеще, защото тя през всичките тези 130 години беше партия не само на днешния ден, а партия на утрешния ден. На светлото бъдеще не само за партията, а за България.”

Членът на Младежкото обединение в БСП-Севлиево Румен Гатев се обърна към присъстващите социалисти: „Бъдете идеалисти, а не кариеристи.Работете за нашата идея с отдаденост и търпение. Трупайте опит. Борете всяка несправедливост. Търсете онези ценности, с които народът ни ще бъде. На младите пожелавам вдъхновение, нестихващ устрем и вяра в бъдните дни, а на партийните водачи, хванали кормилото, ще кажа – важна е България.”

 „За мен всеки път качването на Бузлуджа е много духовно и емоционално събитие, защото не познавам друга партия, която редовно да се събира, водена от идеи и идеали. Водена от убеждението, че нас ни събира нещо много повече, нещо, което е свързвало хората далеч назад в историята. И ние сме тези, които ще принесат тези идеали в бъдещето”, сподели и Александър Симов, народен представител от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България”.

На официалната церемония председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов обяви новите носители на наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора” – Георги Георгиев, заместник главен редактор на в. „Дума” и проф. Светлана Шаренкова, издател на в. „Земя”.

След тържествената част на Бузлуджа, в Казанлък се проведе конференция „130 години БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – настояще и перспективи пред лявата идея”, организирана от Национален политически институт „Димитър Благоев” към НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и Фондация „Дума”. В конференцията взеха участие председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, народни представители, политолози, социолози, историци, международници, коалиционни партньори на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, членове на обединенията на младежите, жените и ветераните в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, както и симпатизанти на лявата идея. Модератор на конференцията беше Александър Симов, а доклади изнесоха проф. Искра Баева – историк, проф. Димитър Денков – ръководител на Центъра за стратегически, исторически и политологически изследвания към НПИ „Димитър Благоев” и Пламен Владимиров – политолог, член на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Филип Епитропов
3328 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Кики

2021.07.31 | 19:49

5
ДРУГАРКО НИНОВА ВИЕ И ВАШАТА ПАРТИЯ СТЕ КАТО КУКУВИЦА КОЯТО СНАСЯ ЯЙЦА В ЧУЖДО ГНЕЗДО

2021.08.07 | 21:24

23
Точно

2021.07.31 | 23:20

10
Престъпна, партия на убици,
neto

2021.08.01 | 07:28

17
da takace uvajaemi grob ni upravliava 12 giodinina ninova vodi borba sas tiah poslednite 4 a zashto elementarno te 8 godini kradoha zaedno.

2021.08.07 | 20:43

22
Гжо нинова,оставете ни на мира най после или комонисти щени мачкат или мутри.Нямаш ли ти поне малко срам,още не сме се отървали от един уй сега на по голям.Ейййй мръсни сте и в червата.

2021.08.01 | 08:44

18
..... Преди 130 гд, водени от Дядото,.... 130 гд. по късно, видени от Бабата. БАСИ изкукалата секта.

2021.08.07 | 20:38

21
ЧЕСТНИ И РАБОТЛИВИ БЪЛГАРИ НЯМА ДА НИ ОСТАВЯТ НА МИРА ДУШМАНИТЕ НИНОВА ЩЕНИ ДОВЪРШИ КАКВО ДА ПРАВИМ ВЕЧЕ КАЖЕТЕ ПАК НИ ПОДГОТВЯТ СМЪРТОНОСНАТА ИНЖЕКЦИЯ

2021.08.07 | 20:26

19
Кучко мръсна,нали обеща че ще предложите служебният кабинет.От вас всичко зависи.Сега започваш да търсиш оправдания.Слави няма да подкрепи герб,нени прави впрегалки мръсни.Лаком гъз си.Но протестите ще стартират на минутата ако подкрепите итн и ти ще офейкаш от политиката.Ти мислиш че щеве оставим да си развявате байряка.Щеве свалим веднага и после няма дасе покажеш на вън до като си жива.ОООО.

2021.08.07 | 20:34

20
Кажи си че Слави тие обещал 7 зам министри.Нени прави на глупави,Слави ни прави и ти ли.
ГРТДФГ

2021.08.01 | 04:07

16
Вашия основател за България е др.Лилов,другаре!Той ви запази непокътнати- от комунисти бум социалисти- капиталисти.Не е "Дедото".Но преформатирането не ще да е негово,защото същите явления се случиха почти във всички бивши комунистически държави.Дори и съседна СМ.По скоро клони към групата на Решетников.А комунистическата проф.Баева реди достолепни исторически лъжи.
Лапнишарани

2021.08.01 | 03:56

15
Жената ви казва в прав текст, че взема властта по втория начин бе другаре. Комунделите пак литнаха народа. У власта през заднио вход. Те това е майсторлък.
Ама,не

2021.08.01 | 03:21

14
А,бе другари вие докога ще се правите на ударени?Другаря Благоев излегнат на полянката с още няколко другари тесни социалисти/комунисти/ е приел Комунистическия манифест на Маркс!А какво пише в него?Ами другаря Маркс не приема никакви социалисти ,за него те са буржоазия ,защото са частници " експлоататори" на наемния труд ,независимо,че са приели социалистическите идеи.Но според Маркс за да възтържествуване комунизма социалистите са нужни за целите..А именно да убеждават чрез пропаганда утвърждаването комунистическите идеи сред социалисти,работници и т.н. до превръщането на всички в комунисти.Това е общо взето в резюме.Така,че на Бузлуджа е началото на вербовката и приемане на целите.После атентати и подобни до " народната" власт!

2021.08.01 | 00:23

13
Нинова,пачавра, Мутро, долна воняща сфиня

2021.07.31 | 23:25

12
Престъпна, партия на убици,
Баси

2021.07.31 | 19:36

1
Тая чува ли се?

2021.07.31 | 23:23

11
Тя,си,запушва,ушите, джука, воняща сфиня червена,

2021.07.31 | 19:37

2
Откакто е глуха е много добре

Добави коментар

Водещи новини