ДБ иска кабинетът да бъде изграден от качествени личности - застават зад Кирил Петков, Асен Василев и проф. Денков

  • 28 юли 2021 09:26

  • 5687
  • 21
© Булфото

Първата седмица на Народното събрание премина през цикъл от разговори, инициирани от "Има такъв народ", във връзка със съставянето на правителство. Това заяви в декларация от името на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

"Задачата за съставяне на правителство, при толкова партии, разделителни линии е сложна. Обещали сме на нашите избиратели, не каквото и да е правителство, не на всяка цена, а кабинет, който наистина може да промени и трансформира България", каза още той. 

"Изключително много съвпадения" между ИТН и ДБ: Приближаваме ли се към общо правителство?

"Ключова за нас е корупцията - правителството трябва да може да се справи с нея, а това ще е и тестът за кабинета. Корупцията е предпоставка за провеждането на всички останали политики в България. Казват ни го от ЕС, международните инвеститори и Държавния департамент на САЩ, казаха ни го и чрез санкциите по "Магнитски", допълни Иванов. 

Корупцията разрушава институциите и Републиката. Ще подкрепим правителство, което може да се справи с този проблем, разкри народният представител от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". 

Иванов разкри, че с ИТН няма още споразумение, а досега са водени само разговори. Още нямат и конкретни имена, а "нещата опират и до човешкия фактор". От ДБ не гледат с добро око на разговорите с ДПС, а искат да се подсигури не правителство, а сигурно управление с категорична програма с дистанция от ГЕРБ и ДПС.

Няма съмнение, че в парламентарните групи на двете политически формации могат да се водят разговор. Тези партии в ядрата си са заложник на организирани корупционни групи, около Борисов и "сарая", категоричен бе депутатът от ДБ. "Докато те не се отърват от това, не трябва да се допускат до дневния ред и търговията с него - това е вратата за корупцията", съобщи Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и допълни:

Ако някой иска наистина подкрепата на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и да бъдем истински партньор, ние сме готови. Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран внимателно. Има хора в служебното правителство, които привличат огромно одобрение. Не знам защо Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С не се интегрират в един нов кабинет. Те могат да допринесат с огромно доверие и качество в състава на правителството. 

От Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от ще дадат подкрепа при ясни параметри, но са готови да бъдат и опозиция. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5687 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2021.07.28 | 09:46

1
ПЕТКОВ КАЧЕСТВЕН??!! НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ, МЕКА - ГОВОРИМе, ПРАВИМе, МИСЛИМ И Т-Н- ДА ХОДИ ДА ОПРАВЯ НЯКОЯ ХАРВАРДСКА ДЪРЖАВА, АМА ГО НЕ ЩАТ, Т.Е. ИСКАТ

2021.07.28 | 09:49

2
ДБ да спечели изборите и тогава да иска. от ЧЕТВЪРТА ПОЗИЦИЯ може да иска само каквото и дадат. ай сиктир рискьо иди да плачеш на майкя си

2021.07.28 | 09:50

3
Е КАК? МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК ЗАВЪРШИЛ ХАРДВАРД ДА СЕ СРАВНИ С ЧОВЕК ЗАВЪРШИЛ "МАГНАУРСКАТА" ШКОЛА В СИМИОНОВО? ОТ ТАМ САМО ЕРУДИТИ ИЗЛИЗАТ И НИТО ЕДИН ВРЪЗКАР.

2021.07.28 | 10:03

8
Според теб сигурно Младен Маринов е по-добър икономист от Симеон Дянков.

2021.07.28 | 10:03

7
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ХАРВАРД И МИЛИЦИОНЕРСКАТА ШКОЛА Е В НИВОТО И В НАСОКАТА. ХАРВАРД ДАВА ОБРАЗОВАНИЕ В ИКОНОМИКАТА, ШКОЛАТА В СИМЕОНОВО САМО В ОПАЗВАНЕТО НА РЕДА, ИМА ГОЛЯМА РАЗЛИКА. РАЗЛИКАТА В НИВОТО НЯМА НУЖДА ОТ ОБЯСНЯВАНЕ. ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ КИРИЛ ПЕТКОВ Е КАДЪРЕН, ГОВОРИМ ЗА УНИВЕРСИТЕТА.
К

2021.07.28 | 09:56

6
Тва нищо не значи. Поредната измишльотина на елита да дели хората на едни и други. Кво точно е по-различното в Харвард? Нищо освен снобарщината
Някой си

2021.07.28 | 09:53

4
Абе Ице Маргин , те всичките са от люпилнята на Прокопиев! А Гешев се бори срещу корупцията и медийната власт на Прокопиев! Толкова си прозрачен Пинокио!

2021.07.28 | 09:54

5
Май и от Библиотекарския са някои

2021.07.28 | 10:04

9
предложенията на ДБ не са реалистични. Асен Василев не става за министър.
FARAON

2021.07.28 | 10:06

10
А ЗАД ЕВРОХОЛД/БОЯРИШНИК ЗАСТАВАШ ЛИ? :) П У М И Я Р!

2021.07.28 | 10:20

11
борисов иска с европейски пари да направи роднините на разни хора от герб милионери, не става
Дядо Йоцо

2021.07.28 | 10:45

12
Колкото Хр.Иванов е компетентен като юрист, толкова и тия харвардци са компетентни. То само да завършиш унивеситет не е достатъчно. Като ги слушах какво говорят , много са зле горките! А Иванов къде е работил сериозно като юрист, та се изказва тошкова компетентно. Ей хора, малка държава сме, малко народ сме, всичко се знае за всеки, най вече тия които тръгнат да излизат на светло

2021.07.28 | 10:58

13
Браво Христо, така се прави! Развържи им ръцете на служебните министри. Дай им свобода и за две години, държавата ще напредне с десетилетия. Децата на България един ден ще го усетят и ще са ти благодарни. Щом за два месеца направиха толкова, колкото другите за 30 г. не успяха …
Кккккк

2021.07.28 | 11:09

14
От ДБ да спрат да се държат толкова намаано

Добави коментар

Водещи новини