БСП поставила няколко условия за подкрепа на ИТН

  • 27 юли 2021 09:48

  • 1723
  • 2
БСП поставила няколко условия за подкрепа на ИТН
© Bulphoto, архив

Условията, които поставихме пред ИТН за подкрепа на кабинет са няколко. Това, което за нас е изключително важно е да се говори повече за социална политика. Ние имаме няколко виждания – за подкрепа на младите семейства - безплатните детски градини и лекарства на деца до 14 години; подкрепа за възрастните - преизчисляването на пенсиите. За нас това е основен приоритет – младите семейства и пенсионерите. Смятам, че ще успеем да намерим консенсус с колегите от ИТН. Вторият момент, който е много важен за нас, е здравеопазването. В момента то не е нито достъпно, нито безплатно. Нужно е болниците да не бъдат търговски дружества. Това коментира социалистът Борислав Гуцанов пред bTV радио.

 Той подчерта, че е твърде да се говори още за „стискане на ръце”, защото първият разговор между ИТН и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е бил „опознавателен”: „Днес и утре текат срещи по секторите образование, здравеопазване и социална сфера. Излъчени са специалисти в дадените области, които ще разговарят, за да видят къде могат да направят отстъпки. Аз смятам, че при добра ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на, няма народен представител и национално- отговорна политическа партия, които да не иска да се променят тези две сфери.”  

Ще устои ли крехкото правителствено съгласие около ИТН?

Гуцанов подчерта и нуждата от действителна реформа в правосъдната система. 

„Нужно е спокойствие и мъдрост в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за да има предсказуемост в страната ни, за да въведем нормалност в България. Ще положим усилия да има кабинет, който да ни даде спокойствие и нормалност в държавата, хората да се успокоят”, завърши Гуцанов.

Борислава Бибиновска
1723 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.27 | 09:57

1
Xhaxha

2021.07.27 | 09:57

2
Това са много сериозни искания не могат да откажат

Добави коментар

Водещи новини