Депутатите създадоха временна комисия за "Росенец"

  • 22 юли 2021 11:12

  • 837
  • 1
Депутатите създадоха временна комисия за "Росенец"
© Булфото (архив)

Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за "Росенец". 

Предложението за комисията бе внесено от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Предложението беше одобрено от пленарната зала. "За" създаването на комисията гласуваха 193 народни представители, "против" - 1 и "въздържали се"- 12.

Комисията се създава за срок от три месеца, председател ще бъде Калоян Янков от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Заместник-председател на комисията ще бъде Светослав Колев от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Целта на комисията е установи фактите и обстоятелствата за действията и бездействията на компетентните органи, които е следвало да констатират, преустановят експлоатацията и да премахнат незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк "Росенец", включително и прилежащата й територия.

Комисията ще трябва да проучи и действията на НСО, както и на компетентните органи при и по овод протеста срещу беззаконието в страната на 11 юли 2021 г.

По-рано днес между ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се завихри истински скандал по темата за "Росенец" и "Буджака". Повече вижте тук:

Лют скандал между ДПС и ДБ за "Росенец" и "Буджака"

Последвайте канала на

Радина Лазарова
837 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Изсчистване на

2021.07.22 | 11:26

1
Зимно-летни постройки.

Добави коментар

Водещи новини