Изслушват началника на НСО и директора на ДНСК в комисията "Росенец"

  • 24 август 2021 15:57

  • 809
  • 0
Изслушват началника на НСО и директора на ДНСК в комисията "Росенец"
© Булфото (архив)

Началникът на НСО и директорът на ДНСК ще бъдат поканени на изслушване във вторник /31 август/ на следващото заседание на парламентарната временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк "Росенец", в района на нос "Чукалята", Бургас.

За това се съгласиха на днешното заседание на комисията нейните членове. Народните представители взеха решение комисията да покани още й областният управител на Бургас, който да разясни защо не са били премахнати определени за това незаконни строежи в Леоспарк "Росенец". 

От ДПС определиха временната комисия за "Росенец" като безсмислена

Също така ще бъде поискана информация от "Морска Администрация", която да предостави списък на плавателните съдове акостирали на кея в частния имот на парка, за да се види за какво се е ползвало това пристанище, посочи председателят на комисията Калоян Янков. Той отбеляза, че са постъпили данни от над 10 държавни органи във връзка със сградите и имотите в Лесопарк "Росенец". Информация са изпратили МРРБ, МОСВ, ДНСК, ВАП, НСО, Агенция по вписванията, общинската и областната управа в Бургас и други.

Според народния представител Димитър Найденов от "Демократична България" до момента е било установено, че брегоукрепването към частния имот в парк "Росенец" е незаконно, тъй като такова не се предвижда по генералната схема за брегозащита и брегоукрепване. За него няма разрешително и не са минали съответните процедури, освен това се намира в защитена зона. Найденов каза също, че вече има обявена обществена поръчка за разрушаване на триетажна къща в имота, тъй като строежът й е незаконен, на стойност от 70 хил. лв., а тъй като собственикът на бетонната стена е неясен, за нейното разрушаване ще трябва да платят данъкоплатците, предаде БТА.

Филип Епитропов
809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини