Министър Бозуков: България има нужда от стабилен ловен отрасъл

  • 07 юли 2021 14:04

  • 1772
  • 1
Министър Бозуков: България има нужда от стабилен ловен отрасъл
© Булфото (архив)

България има нужда от стабилен ловен отрасъл. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян при откриването на Общото отчетно-изборно събрание на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, което се провежда днес в София.

Той уточни, че това може да бъде постигнато с актуализация на законовата рамка, съответстваща на изискванията на социално-икономическата ситуация и съвременните ловни практики.

„Подкрепата и партньорството между сдружението и Министерството на земеделието, храните и горите води до целенасочена политика в сектора“, подчерта земеделският министър.

По думите му, отговорността за опазването и развитието на дивечовите популации е обща и трябва да бъде предадена на следващите поколения. Министър Бозуков бе категоричен, че това може да бъде постигнато единствено ако бъдат обединени усилията на всички участници в процеса.

Той поздрави членовете на сдружението и подчерта, че предизвикателствата, свързани със стопанисването на дивеча в днешните условия са много. Именно затова мненията, становища и идеите им са изключително важни.

Министър Бозуков: Ключов приоритет в новата ОСП за България остава обвързаната подкрепа

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1772 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ами да,

2021.07.07 | 15:55

1
трябва да се отстрелват свинете и рогачите, които са на път да превземат държавата.

Добави коментар

Водещи новини