България ще бъде домакин на световен форум на Международната организация по лозата и виното

  • 15 юли 2021 14:42

  • 1466
  • 0
България ще бъде домакин на световен форум на Международната организация по лозата и виното
© МЗХГ

България ще бъде домакин на световен форум на Международната организация по лозата и виното (OIV). Това е съобщил служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян на среща с Йордан Чорбаджийски, председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара във винарна край Поморие, съобщават от пресцентъра на земеделското министерство.

Събитието ще се състои през първото полугодие на 2022 г., като това е посочено в полученото от генералния директор на организацията Пау Рока официално писмо тази седмица.

Министър Бозуков откри заседанието на Консултативния съвет по биологично земеделие

Потвърждението, че започва подготовката за един от най-мащабните форуми в сектора идва само няколко дни след като министър Бозуков отправи предложение към Международната организация, страната ни да домакинства повече форуми, свързани с лозаро-винарството в нашия регион.

В писмото си към земеделския министър Пау Рока оценява положително инициативата на страната ни да бъде домакин на подобно събитие.

"В писмото си Рока изразява пълна увереност, че България ще положи отново всички усилия, за да организира форума, както успешно се справи и с организацията на Световния конгрес по лозарство и винарство преди четири години", е отбелязал проф. Бозуков.

Мая Йорданова
1466 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини