Близо 8,6 млн. лв. за дейности по опазване на околната среда са одобрени от правителството

  • 01 юли 2021 18:54

  • 480
  • 0
Близо 8,6 млн. лв. за дейности по опазване на околната среда са одобрени от правителството
© МОСВ

По предложение на министъра на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 8 584 747 лева по бюджета на Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ за 2021 г. за нуждите на Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ. По този начин тежестта в бюджета на МОСВ намалява с близо 8,6 млн. лв.

Средствата ще бъдат използвани за разплащане на договори, свързани с изпълнението на проект "Анализи и проучвания на видове и природни местообитания, предмет на докладване по чл. 17 от Директивата на местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците". Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда".

Допълнителното финансиране към бюджета на МОСВ се осигурява със средства по сметката на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Средствата са остатък от приходи от продажба на квоти за емисии на парникови газове от инсталации чрез търг според Закона за ограничаване изменението на климата. При одобрение на извършените разходи от управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" средствата ще бъдат възстановени на ПУДООС.

МОСВ и НСОРБ планират меморандум за общи действия и политики

Novini.bg
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини