Транспортният министър откри дискусия за значението на интелектуалната собственост за икономиката

  • 29 юни 2021 11:53

  • 272
  • 1
Транспортният министър откри дискусия за значението на интелектуалната собственост за икономиката
© Министерство на транспорта

Министърът на транспорта в служебното правителство Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през откри днес в УНСС кръгла маса на тема "Интелектуалната собственост - двигател за устойчив икономически растеж от наука към иновации и инвестиции".

Пред нас стоят редица важни въпроси като гарантиране на правата на интелектуалната собственост и улесняване на технологичния трансфер, каза в своето обръщение министър Тодоров.

Необходима е и известна доза алтруизъм при ползването на данните от обществения сектор, процес, който се регулира и на общоевропейско ниво, добави той. Имаме съмишленици по тези теми - бих искал да отбележа ролята на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер на УНСС, каза Тодоров. Вече 30 годни организацията е основен фактор в подготовката на кадри в областта на интелектуалната собственост за държавното управление, бизнеса и неправителствения сектор.

Транспортният министър с подробности за нарушенията в БДЖ и как ще се решат проблемите с километричните опашки по границите

Институтът си партнира със Световната организация за интелектуална собственост, Европейското патентно ведомство, Службата на ЕС за интелектуална собственост, както и с бизнеса. Една от основните му задачи е да спомогне за трансформирането на икономиката в иновативна. Ролята на института и на днешната кръгла маса стават особено актуални след публикуването от страна на ЕС на новия План за действия в областта на интелектуалната собственост. Основният стремеж на европейските предприятия е да се възползват максимално от своите изобретения, за да оползотворят своите нематериални активи и да бъдат адекватни на икономиката и обществото, каза министърът.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.06.29 | 15:25

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Водещи новини