Областният управител на Смолян: Извършва се проверка по сигналите за натиск от държавни служители

  • 23 юни 2021 17:47

  • 482
  • 0
Областният управител на Смолян: Извършва се проверка по сигналите за натиск от държавни служители
© Google Maps

В Областната администрация в Смолян са получени сигнали за натиск от държавни служители върху подчинени, които агитират и притискат да се гласува за определена политическа сила. Това заяви областният управител Стефан Сабрутев, коментирайки изнесената днес след заседание на МС информация, че в някои населени места в областта има натиск върху отделни граждани във връзка с предстоящите избори, съобщава БТА.

Сабрутев допълни, че става дума и за данни за сплашване на хора, които евентуално при печелене на изборите от определена политическа сила, няма да могат да се снабдят с дърва.

Новият областен управител на Смолян с първи приемен ден за граждани

Според областния управител сигналите са за случаи на натиск в полза на няколко политически сили. Относно оплакванията за оказван натиск, Сабрутев уточни, че са сигнализирали преките ръководители и ръководствата на министерствата, които касаят проверките.

 Сигналите за упражнен натиск около изборите са постъпили в приемния ден в Областната администрация. Хора идват и споделят притесненията си, допълни областният управител. Той е категоричен, че администрацията се ангажира да направи всичко възможно, за да гарантира честни избори, хората спокойно да застанат пред машините и да гласуват по съвест.

По повод опасенията за опити за купуване на гласове, Стефан Сабрутев заяви, че са локализирани хора, които по принцип се занимават с подобни практики. Следим всичко изкъсо и се надявам да не го допуснем, посочи областният управител.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини