Областният управител на Софийска област на среща с директорите на РУ на МВР за изборите

  • 22 юни 2021 12:42

  • 324
  • 2
Областният управител на Софийска област на среща с директорите на РУ на МВР за изборите
© Областна администрация Софийска област

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с директорите на РУ на МВР в областта по въпроси, свързани с организацията, координацията и провеждането на изборите на 11 юли 2021г.. Срещата се проведе по инициатива на областна администрация в ОД на МВР – София.

В началото Стойчев отбеляза, че предстоящите избори са по - различни, защото гласуването ще е изцяло машинно.

„За нас като областна управа е важно да организираме изборния процес, а след това и предаването на протоколите. Подготовката на изборите върви в синхрон и координация“, добави той. 

МЗ с указания за провеждане на избори в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19

С директорите на РУ на МВР бяха обсъдени дейностите по безпроблемното предаване на изборните книжа на Секционните избирателни комисии. 

На срещата стана ясно, че списъци с дежурни прокурори и телефони на РУ на МВР ще бъдат  представени във всяка община. Ще се разкрие телефон  в ОД на МВР – София за подаване на сигнали за нередности в изборния ден. Уточни се също, че сигналите, подадени в деня на изборите и в изборната нощ към 26-та РИК ще се препращат веднага към дежурния служител в ОД на МВР-София.

Директорът на ОД на МВР - София Георги Тотков съобщи, че от главните дирекции на МВР ще има служител, който ще контролира докладваните сигнали. 

Радина Лазарова
324 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
В Новини.бг

2021.06.22 | 13:06

2
измислят новините, наричат протестиращите "лумпени", Радев - "тъпа фуражка", спец-службите - "простаци"

2021.06.22 | 12:55

1
Хунтата на българоубиеца Радев съсипа държавата за 1 месец...вие си помислете,ако дойдат на власт ИТН....ИСМВ...ДеБъ...БСП...ДПС какво ще се случи в държавата!

Добави коментар

Водещи новини