Емил Радев: Стратегията за борба с организираната престъпност трябва да засили съвместните действия на държавите в ЕС

  • 23 юни 2021 11:39

  • 278
  • 3
Емил Радев: Стратегията за борба с организираната престъпност трябва  да засили съвместните действия на държавите в ЕС
© ПП ГЕРБ

За да водим ефективна борба с организираната престъпност, е важно да ускорим промените в законодателството за борба с изпирането на пари и за конфискацията на незаконно придобитото имущество. Тази позиция изрази пред колегите си от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Повод за изказването му на провелото се заседание бе представената от Европейската комисия Стратегия за борба с организираната престъпност.

„Споделям мнението, че трябва да се предвидят необходимите финансови ресурси, така че да се използва пълният потенциал на Европейската мултидисциплинарна платформа за борба с криминални заплахи (EMPACT)”, коментира Радев.

Структурата, която от 2010 г. насам обединява съответните европейски и национални органи, има за цел установяването на приоритетни заплахи от престъпност и предприемането на общи действия за борба с тях. Като отчете ролята на съвместните усилия за противодействие на организираната престъпност, българският евродепутат изтъкна, че те изискват добра комуникация и обмен на информация между държавите-членки.

Емил Радев: Системата e-CODEX ще ускори обмена на информация по гражданските и наказателните дела в ЕС

Според Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014), въпреки постигнатия през годините напредък, страните в Европейския съюз се нуждаят от обща стратегия за борба с организираната престъпност, за да отговорят на новите предизвикателства. „Заплахите остават сериозни, тъй като организираните престъпни групи бързо адаптират начините си на действие към съвременните реалности и използвайки новите технологии, непрекъснато развиват възможностите си да извличат незаконни печалби”, мотивира се евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП.

По думите му предложението да се направи оценка на съществуващото законодателство за борба с корупцията също е стъпка в правилната посока. Той обаче изрази съжаление, че това ще стане чак през 2022 г., тъй като ще се отрази и на изготвянето на европейска стратегия за борба с корупцията, за което Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) отдавна настоява.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
278 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БАДР

2021.06.23 | 13:03

1
За либийския танкер нещо да кажеш
ДА ДА

2021.06.23 | 18:10

3
АЛЧЕНИЯ ПОГЛЕД КАЗВА ВСИЧКА !
Mitaka

2021.06.23 | 13:53

2
A,така. Бойко отново на висота. Днес каза, че ако управлява ще предложи три точки за мандата. Заедно с Патриотите ще ги изпълнят. 1.Ще изпълни обещанието си, от 2009 да изрине всички от ДС и никой вече да не заема никакви важни длъжности. Такива, като Гечев, Христов, и други, ще останат в историята...За да не могат, като сега след време да надигат глави.. 2. Увеличаване на доходите и пенсиите с 40%, два месеца след съставянето на правителство... 3.Премахване, на гишетата и опашките пред тях.. Смятам, че и този път народа ще се консолидира около тези, които работят и си изпълняват обещанията. Избирателите и този път ще подкрепят Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!

Добави коментар

Водещи новини