Днес са дебатите по вота на недоверие към правителството

  • 16 юни 2011 06:30

  • 762
  • 0
Днес са дебатите по вота на недоверие към правителството
©

Днес ще се проведат разискванията по внесения вот на недоверие към кабинета "Борисов". 

ГЕРБ отхвърли предложението на опозицията дебатите да бъдат отложени за петък заради обявения ден на национален траур заради зверската катастрофа с автобус на магистрала "Тракия" тази нощ.

Зам.-председателят на групата на левицата Ангел Найденов посочи, че дебатът по вота предполага повече емоции, изостряне на страстите и противопоставяне, което не е най-подходящото за ден на национален траур. Той добави, че по инициатива на зам.-председателя на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в са проведени консултации между групите и е предложено на председателя на Народното събрание дебатите да бъдат отложени за петък, но идеята не е срещнала подкрепа от мнозинството. Затова Найденов поиска предложението на вносителите на вота - БСП и ДПС, да бъде гласувано и в пленарната зала.

"Не е морално и не е правилно в ден на траур ние да обсъждаме вот на недоверие", отбеляза по-рано и съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов.

Отлагането на дебатите бе отхвърлено с 30 гласа "за", 87 "против" и 6 "въздържал се". 83-ма депутати от ГЕРБ бяха против отлагането на дебатите, а четирима се въздържаха. Двама народни представители от "Атака" също гласуваха против, както и двама независими. Други двама независими депутати се въздържаха.

Считам за цинично да се прави връзка между този трагичен инцидент и предварително обявения дневен ред на Народното събрание, заяви председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Тя обясни, че според правилника за единния държавен протокол в ден на траур не могат да се провеждат увеселителни мероприятия и други, които са с неподходящо съдържание, но няма причина да се обвързва трагичният инцидент с предварително обявената програма на Народното събрание.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини