Официално: Сергей Станишев остава начело на БСП (обновена)

  • 20 май 2012 08:10

  • 5638
  • 20
Официално: Сергей Станишев остава начело на БСП (обновена)
© Булфото

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е новият стар лидер на БСП. Тази нощ делегатите на 48-ия Конгрес на партията гласуваха, като имаха възможност да избират между него и Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

След обработката на протоколите, към 11.15 ч. по време на заседанието на конгреса бяха обявени официалните резултати от вота. При 800 гласували делегати Станишев печели вота със 593 гласа (77.42%). След него остава Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в със 173 гласа (22.58%). 34 гласа са недействителни.

Председател на Общопартийната контролна комисия на БСП става Мая Манолова с 394 гласа, на второ място е Валентина Богданова – 301 гласа.

Бяха обявени и избраните при тайното гласуване 14 членове на Националния съвет на БСП. Това са: Янаки Стоилов, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, Дора Янкова, Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, Велислава Дърева, Антон Кутев, Милко Багдасаров, Илияна Йотова, Младен Червеняков, Борислав Гуцанов, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, Георги Божинов, Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и Димчо Михалевски. Останалите до 111 бяха попълнени по  висшегласие.  Сред тях са Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, Михаил Миков, Румен Овчаров,  Костадин Паскалев, Юрий Асланов, Драгомир Стойнев, Татяна Дончева, Руси Статков, Росен Карадимов.

Основният опонент на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на беше президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, но по време на конгреса вчера той си направи самоотвод, като посочи, че форумът не е готов за промяната, за която той настоява. Преди да си направи самоотвод, Първанов разказал притчата за двете жени, които отишли при цар Соломон с бебе, като всяка една от тях твърдяла, че е майка на детето. За да реши спора, Соломон отсъдил бебето да бъде разсечено на две - по половина за всяка една от жените. Истинската майка обаче се съгласила да даде детето на другата жена, но да не се прибягва до това разделяне. Така Първанов заявил, че си прави самоотвод, за да няма разединение в партията, след което делегатите се изправили на крака и ръкопляскали с възгласи: "БСП".

Днес към обяд пред журналисти, попитан дали занапред ще работи съвместно с Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, преизбраният лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на отговори положително, като обясни, че ще работи за единството на партията и винаги е бил, и е готов да работи с всеки един от членовете на БСП. "Разделителната линия, която според наблюдателите се е получила в последните месеци, ще трябва да се лекува. Важно е, че на конгреса се взеха политически решения, които са в основа на политиката и на консолидацията на БСП. БСП винаги се е консолидирала около общата кауза – да се спечели доверието на хората против управлението на ГРЕБ и то с ясни послания", заяви Станишев.

"Бих работил с всеки, който искрено желае да преборим ГЕРБ. Това действително е изключително необходимо и всеки трябва да покаже реалната си воля това да се случи. Не се чувствам като тапа за шампанско, а партията не е бутилка. Действително е така, не е шега, защото вотът на делегатите беше много ясен и категоричен и дава възможности за консолидация, изразява волята за консолидация на делегатите на Конгреса", каза преизбраният лидер на БСП.

Станишев заяви, че не изключва възможността за предсрочни избори и  посочи две основни причини. "Парите в държавата свършиха, фискалният резерв, който оставихме на правителството, е опоскан и сега ще вземат 2 или 3 милиарда нови дългове, за да запушат бюджетни дупки. Второ – ГЕРБ са безусловно една много силно мотивирана групировка за стоене на власт и за употреба на властта, и те разчитат, че могат машината на Цветанов за правене на избори да я повторят на парламентарните избори. Разбират, че при редовни избори ще им бъде много по-трудно, защото тогава ще лъсне цялото наследство и резултатите от управлението на ГЕРБ. Има такава възможност за предсрочни избори и ние трябва да работим в предизборен режим. В най-кратки срокове ще се формира и национален предизборен щаб", добави той.

Той отново подчерта, че БСП може да спечели изборите, ако се спазят шестте условия, изброени в речта му при откриване на конгреса на партията. "Трябва БСП да се готви за изборите, защото ние сме в реална предизборна обстановка. Можем да ги спечелим, убеден съм, че да – при изпълнение на шестте условия, които аз формулирах – политическа воля, консолидация на партията, дългосрочна визия за излизане на България и от прехода, и от икономическата криза, конкретна програма за първата година от управлението", категоричен бе преизбраният за лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5638 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
17

2012.05.29 | 17:20

20
Окончателно и категорично БСП излиза от какъвто и да е теоретичен шанс някога да спечели избори. Липса на идеи, на кадри, на управление, остатъчен електорат на средна възраст 75 години, да не говорим за моралния облик на финансовите им благодетели и ,,убедени социалисти". Просто си следва пътя на СДС, до постигане на резултата им.

2012.05.22 | 18:16

19
Станишев и Моника с милионите, които откраднаха от държата остават начело на БСП . Браво, социалисти, потвърдихте безсилието си.
тесен социАлист

2012.05.22 | 18:16

18
копелето праи най-добрите минети,а и поема доста сперма и заслужено е начело на вахканалията

2012.05.22 | 18:16

17
с Вигенин ще преядът педераски еклери до като не протекат от анусчетата

2012.05.22 | 18:16

16
С ПЕДЕРАСТИЯ КЪМ ПРОГРЕС,ВИНАГИ В ЧЕЛНИТЕ РЕДИЦИ ДА УСЕЩАШ ЛЮБОВТА И ПЪХТЕНЕТО НА ДРУГАРИТЕ ОТЗАД/по курестите да са в задните редици/
holokosta

2012.05.22 | 18:15

15
4ESTITO NA GERB
Жалко за БСП

2012.05.22 | 18:15

14
Станишев, въобще няма МОРАЛ. Затова и БСП ще остане в периферията на власта!!! От сега се знае че следващият конгрес на БСП ще бъде извънреден след изборите догодина, и съм сигурен че Станишев ще е до там. Но за БСП ще е безвъзвратно късно.
ПАРАВАНОВ, ПАРАВАНОВ - ГОЦЕ,

2012.05.22 | 18:15

13
ХАМСТЕРА НЕ Е ЖЕНА - МАЙКА, ТОЙ Е ГЕЙ, КАК ША МУ ДАДЕШ БАБЕТО - БСП??? ТОЯ ИЗКОРМЕН ПЕДЕРАСТ, НЕГО СИ НЕ МОИ ДА ГЛЕДА, ТИ МУ ПОВЕРИ ТОЛКОЗ СТАРИ ХОРА??? БАСИ МАМАТА.....
бай Тошо от рая

2012.05.22 | 18:14

12
СЕРЬОЖА,ДОБРЕ ЧЕ ТИ ПРАТИХ БОЙКО, ДА ИМА С КОГО ДА ПЛАШИШ НАРОДА! ХА ХА ХА ХИТРУВАШЕ ОЩЕ ОТ МАЛЪК, АМА ДА КРАДЕШ И ДА ЛЪЖЕШ НЕ СМЕ ТЕ УЧИЛИ С БАЩА ТИ. ОСРА НИ ИДЕИТЕ, ПОГРЕБА НИ ПАРТИЯТА!
vanko76

2012.05.22 | 18:14

11
Браво бате Серго и сега ако свалиш от власт ония мръсна демагогска мутра Боко тиквата евала.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини