Министър Петков с още разкрития за състоянието на язовирите у нас

  • 14 юни 2021 10:30

  • 4299
  • 61
© Novini.bg

Тази събота и  неделя направихме посещение на още два язовира – 3 от общо 10-те, които са напълно завършени по документация. Във всичките три – „Пазар дере“, „Злати войвода 4“ и „Злати войвода 3“ - няма вода и за затревени. На 31-ви декември тези три язовира за предадени от държавната фирма „Монтажи“ към държавната консолидационна компания. До ден днешен те не са предадени към Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири. Те още не са влезли в експлоатация. В тях не може да има вода и не могат да се използват нито за поливане, нито за другите им цели. За мен това е безстопанственост. Това заяви министърът на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически на брифинг пред медиите.

„Транспортните разходи за трите язовири са едни и същи – 1,16 за тон километър за превозване на маса. Това е грубо казано 5 пъти по-скъпо от пазарната цена.  За съжаление в цените за бетон не се включват таксите за превоз, нито кофража, нито армировката. Оттук нататък отговорността като министър е моя. Ще поискам държавната консолидационна компания да ми обясни защо за 6 месеца не е предала тези язовири в експлоатация. Второ, да каже защо цените са на тези високи нива. Ще вкараме агенцията за финансова инспекция за провери трите язовира. За мен е важно поне тези язовири да се използват за предпазване от бедствия и аварии“, каза Петков.  

Надявам се, че ще можем да спестим пари на данъкоплатеца, категоричен беше той. Министърът определи твърденията, че язовирите са нарочно изпуснати като „смешни“. „Оттук нататък се надявам никой да не превозва за 1,16 лв. на тон“.

Язовирът трябва винаги да е с отворени шлюзове и да се източва след дъжд, защото все още е в ремонт, поясни Петков.

След разкритията на Кирил Петков: ВКП се самосезира за ремонт на язовири с пари на ДКК

Уволнението не може да се случи преди да се направи нов конкурс за нови членове. „Ще работим всеки ден тези промени да стават. Надявам се държавната компания да се управлява по по-прозрачен начин“, категоричен беше икономическият министър.

На журналистически въпрос за случващото се в ББР отговори: „Не стига, че не са си свършили работата, не стига, че бяха уволнени, а сега без абсолютно никаква реална причина ни вкарват в съда. Хубавото нещо е, че БНБ одобри новите членове на надзора“.

„Като министър моята роля не е уикендите да обикалям язовири. Ще издам заповед, за да проверя защо язовирите не са предадени на държавната компания. Говорим за доста голямо количество работа. За този тип малки язовирчета в средата на нищото прозрачността е много важна. Не виждам защо тези язовири да се употребяват след като сме изхарчили пари за тях“, каза Петков.

Над 400 язовира са насрочени за ремонт в момента по думите на министъра: „Те са едни съвсем малки водоемчета. Надявам се, че на тях наистина им трябва ремонт. Ще накарам приоритизацията на работата да бъде функция на риска“.

Последвайте канала на

Novini.bg
4299 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар

2021.06.14 | 13:35

47
MAЧКАЙ БОЙКООО!!!!Узунов взима парите с подкупа и всички видяха видеото, Истината лъсна. Ослушваш се,оставяш телефоните далеч от теб,пишеш си бележки като ученици от 5-ти клас и накрая плика с парите! И кой...? Пак бо*лука,заради който опикаха София и разнасяха заразата цяла година!
до червения боклук под мене

2021.06.14 | 13:49

61
много си зле пич! ходи спешно да те прегледат, че явно яко си изпушил от всякъде!
Майтапчи Йово

2021.06.14 | 13:46

58
Тиква, ти ли си приготвял плика, че знаеш, какво е имало в него бре, гьонсурат тикверастки:)))?!? Ама за чекмеджето на Тиквун мълчахте като ПКП-то на Задушница, нали:)))?!?
Ехиден поглед

2021.06.14 | 12:59

39
Щом гледа нагоре към бретона си,значи лъже!
Майтапчи Йово

2021.06.14 | 13:48

60
Що бре, Тиквата все към долния си... бретон гледа, когато не лъже:)))?!?
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.06.14 | 13:48

59
Киро контрабандата, киро миризливото бесепе.дерастче, киро мангала ... да ви е.ба майката русофилистици кирливи!

2021.06.14 | 13:36

50
бяха публикувани видеокадри, които показват сак президентският съветник по антикорупция Пламен Узунов получава плик с неясно съдържание от бивш митничар. Президентската институция е длъжна да даде обяснение за случващото се в тези видеокадри на цялото общество. Румен Радев е много чувствителен към подобни неща - сигурен съм, че той е "взривен" вътрешно и в момента. ⁉️ Не вярваме в теорията, че в плика е имало скромен подарък, защото Узунов получава плика едва в края на срещата. И то след като двамата с митничаря си разменят писмени указания на лист хартия ⁉️ Ако е вярно, че са си говорили за ром и пури, защо си оставят телефоните на разстояние? ❗Смущаващо е, че събеседникът на Пламен Узунов е бил шеф на софийската митница в най-смутните времена в края на 90-те години. Тогава, когато Самоковеца правеше най-голямата контрабанда в историята на нова България.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.06.14 | 13:44

57
Ще го барете пак гол барабар с мунчо от славяново, п.уткинолизци гнусни!
Фетиш към гербери

2021.06.14 | 13:41

56
И твоето дупе искам с цвят на гербер ще ти го направя .

2021.06.14 | 13:39

53
Отново лъжи, лъжи и манипулации от служебното министЕрче с измислена дипломка!!! Не е нужно язовирите да са на частник, за да се финансират от държавата, пик.льо!! Държавта е СТОПАНИН на повече от 70 % от язовирите в Бг и затова се дават пари за поддръжка, за да няма случаи на преливане и вследствие-удавени хора, животни и унищожени имоти, земи!!! Но то в тик.вата ти няма грам мозък за да ги знаеш тези неща!!! Щото вие сте за още един месец, а после ноември и декември-когато почнат преливанията, други да му мислят!!!!
Фетиш към гербери

2021.06.14 | 13:40

55
И твоето дупе искам с цвят на гербер ще ти го направя .

2021.06.14 | 13:37

52
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.06.14 | 13:40

54
И твоето дупе искам с цвят на гербер ще ти го направя .

2021.06.14 | 13:35

48
ВeДНАГА ОСТАВКА ЗА РАДЕВ .ПОДСЪДИМИЯ СЪВЕТНИК НА РАДЕВ УЗУНОВ, ПОЛУЧАВА ПЛИК С ПОДКУП ОТ МИТНИЧАР. В РЕСТОРАНТ, ОСТАВЯТ НА 5 МЕТРА ОТ ТЯХ ТЕЛЕФОНИТЕ СИ И НА МАСАТА НЕ СИ ГОВОРЯТ А СИ ПИШАТ БЕЛЕЖКИ. СЛЕД КАТО ТЕЛЕФОНА ЗВЪНВА, ОТИВА ДО ТЕЛЕФОНА ВЗЕМА ГО И ЗАПОЧВА ДА ЧЕТЕ ОТ НАПИСАНАТА БЕЛЕЖКА...СЛЕД ТОВА ТРЪГВА С ТЕЖКИЯ ПЛИК, ПОГЛЕЖДА КАКВО ИМА ВЪТРЕ И ВИДИМО ДОВОЛЕН НАПУСКА РЕСТОРАНТА...

2021.06.14 | 13:37

51
Ако знаеш как ти искам дупето с цвят на гербер ще ти го направя
Иво

2021.06.14 | 13:36

49
Делян Пеевски със сензационна новина по адрес на Румен Радев, която гласи: "Радев е време да отиде в посолството на САЩ и сам да се предложи да го санкционират по закона "Магнитски", не съм аз човека, който брани руски интереси, на цяла руска банка, това е Румен Радев, за което през порт Варна руснаците му осигуриха 60 милиона долара в брой. Мога да напиша още неща, но засега ще спра до тук, само ще изчакам да го видя този моралният стожер, колко още неща може да изговори, докато е корумпиран от Русия, за да брани техни интереси в политиката на България." Припомняме, че същите 60 милиона долара преди време спомена и Веселин Марешки, който също твърдеше, че парите са минали през пристанище Варна с помощта на бивш шеф на митницата там, и са занесени директно в кабинета на Румен Радев, като подкупа е платен от руската банка ВКБ, която беше основен инвеститор във фалиралата по времето на Орешарски българска банка КТБ.
Mitaka

2021.06.14 | 13:35

46
ТОЯ СТАВА ВСЕ ПО СМЕШЕН И ЖАЛЪК
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.06.14 | 13:30

45
Тоя мангал с к.урс по английски от харвард и с криво чене нали беше уж министър на финансите и нещо се беше заял с ББР. Там му поаказаха среден пръст натоя болшевик, който явно нене чуавла а баноеа тайна! Сега чий го търси по гьоловете из България?! Баси и бесепе.дерасткото миризливо некадърно копеле!

Добави коментар

Водещи новини