Илияна Йотова: Най-важният въпрос е може ли БСП да е лидер на България

  • 19 май 2012 17:11

  • 1198
  • 5
Илияна Йотова: Най-важният въпрос е може ли БСП да е лидер на България
©

Днес най-важният въпрос не е само кой ще бъде лидер на БСП, а може ли БСП да бъде лидер на България, можем ли да претендираме отново за властта, готови ли сме и как ще го направим. Отговорите са – да и можем.

Това каза евродепутатът Илияна Йотова по време 48-ия Конгрес на БСП. „Малко говорим за състоянието на европейските фондове. Професионалистите са уволнени и калинките раздават проекти на наши хора, за да пълнят партийните каси на ГЕРБ – идват избори. Всички разбрахме как се правят избори по герберски – мутрите бяха мобилизирани срещу гражданите. ГЕРБ посегна на най-ценното – свободата на избора”, заяви Илияна Йотова.

Грешките, които направихме през есента на 2009 г., трудно ще изтрием. Загубихме битката за общественото мнение с мълчание, със свиване в собствената ни черупка. Поднесохме партията си на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на тепсия. Никой днес няма право да раздава оценки и да говори, че сме изолирани, капсулирана партия, губещи”, каза Йотова. „По време на отчетно-изборните конференции мнозина от вас казваха – „много говорите за ГЕРБ и малко за БСП”. Не съм съгласна. Ако повече бяхме говорили за Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г през 2009 г., може би той днес нямаше да е министър-председател. ГЕРБ ги няма от политическата карта. Днес малцина си спомнят какво означаява „ГЕРБ” – Граждани за европейско развитие на България.

Няма нищо европейско, когато страната ни е най-бедната сред всичките 27, когато сме без перспектива и всеки 4-ти от български гражданин живее с доход 202 лв. на месец. Затова пък сме първи по най-бърз темп на разрастване на милионерите. Резултатите от управлението на ГЕРБ са криза и пълен провал в обществените сфери”, каза Йотова. „ГЕРБ съставят правителство на олигархията. Хората с парите и мускулите имат достъп до властта. За тях се правят закони, търгове, обществени поръчки. ГЕРБ спечели изборите през 2009 г. в името на морала, без морал. Днес той важи за всички други, но без приятелите от „Банкя” и партийните началници от ГЕРБ. За едни по 6 апартамента, за други –арест за 3 кутии цигари, за политическите опоненти – белезници и качулки, за спонсорите – политически чадър.

ГЕРБ съсипа здравеопазването. В края на 2009 г. един чиновник чужд на България – Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, открадна парите за здраве и лиши стотици български граждани от нормални здравни грижи. Днес българите плащат най-скъпите лекарства в Европа, а чиновниците от ГЕРБ прибраха тлъстите бонуси. ГЕРБ фалира българския бизнес. Държавата задлъжня на фирмите, Дянков ги рекетира, те затвориха, а хората останаха на улицата. Резултатът е виден – с право хората си казват – "всичко това, което говорите, го знаем, има ли изход”, посочи Йотова.

Последвайте канала на

1198 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.05.21 | 09:30

5
На комунистите им се иска младите хора да не знаят за тяхното ''славно минало'', а по-възрастните просто да си мълчат, защото видите ли, това били ''изтъркани лафове''. Именно защото не им се потърси отговорност за престъпленията имат наглостта да се гаврят с хората и да се изкарват света вода ненапита. Но така или иначе комунистическите демагогии и измами са до време (както и електоралната маса на БСП=БКП е на доизживяване). Няма да сте вечни другарки и другари!
ДЯДО ГРОЗ

2012.05.21 | 09:21

4
ЕХ,ГАНДИ,ГАНДИ,А ТИ ВЗЕМИ И СИ СВАЛИ КАПАЦИТЕ!ИЗГРАДИ СИ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ!НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ТИ ПРОМИВАТ МОЗЪКА,ЗАЩОТО АКО ВЧЕРА ЗА ТЕЖКИЯ ХАЛ НА БЪЛГАРИНА БЕШЕ ВИНОВНА БСП,ДНЕС-ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА,УТРЕ СИГУРНО ЩЕ Е ЧИРПАНСКОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 1928 ГОДИНА!
отговор на № 1

2012.05.21 | 09:21

3
Изглежда не сте чули добре - напротив в изказванията един млад социалист каза -че в момента безработицата в България особено сред младите хора е над 30 %. А това което казвате какво било преди 50 години -са вече изтъркани лафове. Оттук може да се разбере каква реална представа си имате за България до 1989 година и защо сега е на последно място в Европа и кой е виновен за това.......
Ганди

2012.05.21 | 09:20

2
Как пък един социалист не свали тез червени очила и не каза че има криза и поради това хората обедняват и икономиката ни е спряла (не че някога сме имали кой знае каква икономика)!!! Не може в цяла Европа да има рецесия а само в България да очакваме да сме най–добре!!! Не може държави като Испания и Италия безработицата да е над 20% а комунистите да очакват нулева безработица в България!!! И това ако не е чист популизъм.....50 ГОДИНИ водиха хората за носа и проповядваха равенство и единство а сега най–големите олигарси в страната са комунисти или техните наследници!!!! Ей на това му се вика гьонсурат!!!!

2012.05.20 | 23:04

1
Sprete da se dqrliate (edna mnogo hubava,bqlgarska duma),koi da vodi drujinata.Dori i nai-koravite posledovateli schte se drqpnat,a posle ....DONCHEVA &sie,i niama BSP.

Добави коментар

Водещи новини