Румен Радев: България има най-голям интерес от европейската интеграция на нашите съседи

  • 02 юни 2021 13:41

  • 623
  • 22
Румен Радев: България има най-голям интерес от европейската интеграция на нашите съседи
© Булфото архив

България има най-голям интерес от европейската интеграция на нашите съседи. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на съвместната пресконференция с президента на Португалия Марсело Ребело де Соуза, който е на двудневно официално посещение у нас.

Радев обаче заяви, че на разширяването на ЕС не трябва да се гледа механично. Това не е спринт, при който трябва да финишираме в точно определено време, това е съвместно пътуване на приятели в един устойчив и необратим процес, каза държавният глава.

Радев: Моралните присъди на Ботев и днес пробуждат съвестта ни и издигат самочувствието ни като народ

Президентът Радев отново изтъкна в отговор на въпрос за европейската интеграция на Република Северна Македония, че най-важната задача е възстановяването на пълноценния диалог на всички нива между София и Скопие.

На въпрос дали Скопие изпълнява изискванията, Радев каза, че има цял списък от формални изисквания, на които трябва да се отговори, но заяви, че най-голямата цел е младите хора в двете страни, когато паднат границите, да не се мразят, да бъдат отворени един към друг, да се ползват с уважение и с разбирателство.

Това е най-голямата цел, по която работим, каза президентът Радев и посочи, че е поставил задача на служебното правителство да мислят възможно ли е да съберат заедно младите хора от двете страни. Вместо да изплащаме мерки просто, за да държим туризма жив, нека държавата да даде пари на тези хотели, които ще поемат пълната издръжка на деца, ученици от България и Република Северна Македония, предлага Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той е отправил това предложение към президента Стево Пендаровски по време на съвместното им посещение в Рим. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази надежда, че това ще бъде важна стъпка и тя ще отвори вратите на двете страни към устойчиво, стабилно бъдеще, в което ще имаме приятелство не на документи и декларации, а реално приятелство и уважение между хората от двете страни на границата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
623 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Tracydkpea

2021.06.03 | 09:26

22
М­­­л­а­­д­­­а­­ ­м­о­­­к­­­р­­­а­ ­­у­ч­­­е­­­н­­и­­ч­­­к­­а­­­ ­ч­­у­к­­­а­ ­ ­­W­­­ ­­­W­­­ ­­­W­­ ­.­­­ ­­B­­­ ­­G­ ­­­1­­­ ­7­ ­.­ ­­C­­ ­­­L­ ­­­U­­­ ­­­B
Angelaiazia

2021.06.02 | 22:13

21
М­­л­а­­­д­а­ ­­м­о­­к­­р­а­ ­­­у­­­ч­­е­н­­и­­ч­­к­­а­­ ­­­ч­у­­к­а­­ ­ ­­W­­ ­­W­­ ­­­W­­­ ­.­­ ­­­B­­ ­­­G­­­ ­1­­­ ­­­7­­ ­­.­­­ ­C­­­ ­­L­­ ­­­U­­­ ­­­B

2021.06.02 | 19:36

20
Да, продаваме интересите на България и готово!
Annatmyta

2021.06.02 | 18:12

19
М­л­а­­­д­а­­­ ­­м­о­к­р­­­а­ ­­­у­­ч­е­­н­­­и­­­ч­к­а­­­ ­­­ч­­у­­к­­а­­ ­­­ ­­W­­ ­­­W­ ­­W­­ ­­.­­­ ­B­­ ­­G­­ ­1­ ­­7­­­ ­­.­ ­C­­­ ­L­­­ ­U­­ ­­­B
Да,но

2021.06.02 | 15:48

18
Да идват да ни притискат за СМ излиза,че тези външни политици не са наясно с реалностите от миналото ,защото от СМ са интерпретирани манипулативно.Добре е Радев освен общи фрази да представи архивни документи на португалския президент за подмяната на идентичността на българите в СМ,геноцида и насилието да се отрекат от родовата памет,преследването и т.н. известни неща,истината за " окупацията",освобождаването на всички военнопленици от бълг.произход,финансовата помощ за строителство и др.през " фашиската окупация и т.н.И не на последно място антибългаризма и фалшифицирането на историята в учебниците.Защото тези млади хора които ще дойдат какво са учили в училище за БГ
Rhondaoivoa

2021.06.02 | 15:18

17
М­л­а­­­д­­а­­ ­­­м­о­­­к­­­р­­­а­ ­­у­ч­­­е­н­­и­ч­­к­­а­­­ ­­ч­­у­­­к­­­а­ ­­­ ­W­ ­­­W­­­ ­W­­­ ­­.­­ ­B­­­ ­G­ ­­­1­­­ ­­­7­­­ ­­­.­ ­­­C­­ ­L­­­ ­­U­­­ ­­B
Мишката Радев цър цър е в капана,който му е щракна

2021.06.02 | 14:07

16
Мишката Радев
Жени

2021.06.02 | 14:06

15
БЕше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.Мишката Радев цър цър е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков.
РадЮф РадЮв

2021.06.02 | 14:06

14
пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.Иво Христов е известен като човек с много зависимости,руски агент и антиевропеец.Той е в основата на десетки политически гафове на Радев ,който освен от руски самолети с изтекъл срок на годност от друго едва ли разбира.Не е виновен човечецът,жертва е на комунистическата казарма и БКП.Президентството, в този му вид представлява опасност за националната сигурност!
Petyr

2021.06.02 | 14:05

13
Бойко печели, Днес каза от джипката, че ако отново управлява ГЕРБ, вдигат доходите с 40%. И им вярвам, защото три години подред обещаха с по 10% и го изпълниха. Победа. Бойко ви бие с двойно на изборите. 250 000 Гербери, които не гласуваха на последните избори са мобилизирани. И това ще е най сладката победа на Герб, защото ще е новия кодекс на левите партии.

Добави коментар

Водещи новини