Румен Радев: Санкциите на български граждани са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция

  • 04 юни 2021 14:09

  • 4379
  • 157
Румен Радев: Санкциите на български граждани са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция
© bulphoto

Приветствам решимостта на правителството на САЩ да подкрепи българското общество в стремежа и усилията му към повече прозрачност и справедливост. Самият факт, че се налагат такива санкции на български граждани и фирми е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция, но това е само първата крачка. Това коментира президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който изгледа учението "Ответен удар 21" на полигона край хасковското село Корен.

В отговор на журналистически въпроси държавният глава посочи, че това не е знак срещу страната ни, а за българското общество.

„Посочиха се част от хората, които корумпират, но изцяло наша отговорност е да стигнем докрай и да кажем кои са корумпираните, кои са използвали своето високо служебно положение и са се облагодетелствали, развивайки тази тежка корупция“, каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и допълни, че няма кой друг отвън да разплете цялата схема. Президентът заяви още, че пред обществото ни стои дилема дали да продължим по сегашния път на напълно замитане на следите и поставен щит върху корупционните актове, или да бъдем народ с достойнство и бъдеще и да извършим това, което трябва.

Румен Радев и Херо Мустафа заедно на международно учение край Хасково

Държавният глава посочи, че поддържа комуникация със служебното правителство за мерките, предприети от американските власти по т. нар. закон Магнитски.

„Трябва да сме много внимателни към всички законови основи на бъдещи действия тук и да се вземат мерки, така че да се минимизира рискът за български държавни предприятия и бюджетни структури. Трябва да е ясно на всички български граждани, които са имали или планират да имат някакви бизнес отношения с тези лица и фирми, че те също попадат под тези удари“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той допълни, че американската юрисдикция е силна в много страни и има възможност за предприемане на много действия. По думите на президента, България в момента нямаше да е най-бедната и най-корумпираната страна в Европа, ако медиите са били по-смели и по-навременно са задавали въпроси, така че фактите да се разкриват тук и не да идват отвън, а институциите, от своя страна, са били по-независими и са вършили задълженията си както трябва.

Попитан дали е полезна продължаващата „война“ между институциите, президентът призова да се види кое е полезно за България: всички да си мълчат и да остане сегашното положение, или да променим нещо.

„Редно ли е отвъд Океана да ни кажат, че тук се вършат крупни финансови престъпления, а нашата прокуратура да не ги вижда? Ние няма как да продължим напред, ако прокуратурата не си свърши работата. Но тя вече дълго време отказва категорично да го направи“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и посочи, че с последните си акции прокуратурата е заела ясно и категорично страната на това статукво, което доведе до нечувана корупция. Отвън ни казват, че тук има огромна корупция, а прокуратурата прави всичко възможно да я защити, заяви президентът.

Той посочи, че трябва да бъде даден път на почтените и смели български прокурори, които да поведат най-сетне реална борба с корупцията, въпреки съпротивата в момента на това ръководство на прокуратурата. В отговор на въпрос за данните за използване на специални разузнавателни средства срещу политици Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че това говори за огромен страх, за зависимости, както и за служби и Министерство на вътрешните работи, превзети „от същия този режим, който създаде огромната корупция“, докато е претендирал, че ни води към европейско развитие. Трябва да има категорични промени и служебното правителство върви към тази промяна – към прозрачност, към изсветляване, справедливост, към връщане на държавата там, където й е мястото“, заяви президентът. Той допълни, че фактите за нарушения, изнесени от служебното правителство, трябва да се докажат в съда, но преди това прокуратурата трябва да внесе всички улики и доказателства.

„Ето това не може да видим. Прокуратурата досега „удря“ определени олигарси точно по какви критерии - можем само да гадаем, но категорично брани други, и категорично бранеше досегашните управляващи“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той даде пример с бездействието на компетентните органи срещу Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, когато бизнесменът е теглил кеш крупни суми, за които ДАНС е трябвало да знае. Той попита и защо досега прокуратурата е бездействала за Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, а е трябвало проблемът да бъде посочен от САЩ.

„Това е нелепо положение, което показва, че системата тук е тотално прогнила“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В отговор на въпрос за кадровите промени в МВР президентът посочи, че те целят провеждането на честни и най-вече свободни избори, в които хората не са принуждавани да ходят до урните на сила и не получават пари, за да гласуват. Има данни, че в много региони в една секция се гласува над 90 % за една и съща партия. Това означава, че органите на МВР не са се справили с предотвратяване на най-грозното явление - купуването на гласове, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите му корпоративният вот е по-сложно нещо, но за купения вот не може да съществува илюзия, че местните ръководства на областните дирекции на МВР не знаят кой и за кого купува гласове.

„Има множеството сигнали, че някои от тези „дилъри“ се прибират, а други се оставят да шетат на воля и да купуват безнаказано“, допълни президентът и посочи, че въпреки огромния натиск върху служебния министър на вътрешните работи, той продължава да изпълнява отговорно своята мисия.

"Финансовото осигуряване на Въоръжените сили трябва да се изразходва по възможно най-добрия начин - ефикасно, ефективно, прозрачно. Армията изостана години наред в своето финансиране. Проблемите, които трябва да се решават са много и затова е важно всеки лев да се изразходва прозрачно и да води към отбранителни способности", каза още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, след като наблюдава демонстрирането на способности на Националното тактическо учение с бойни стрелби с международно участие "Strike Back 21"на полигон "Корен" край Хасково, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Президентът поздрави военнослужещите, участващи в учението за демонстрираните способности, координация, взаимодействие и висока подготовка.

"Това учение показа мотивация, планиране на изключително високо ниво и най-вече провеждане с много стройна организация по комуникация, координация и управление в сложна среда", посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Държавният глава поздрави и ръководството на Министерството на отбраната, Щаба на отбраната, Командването на Сухопътни войски и командването на 2-ра механизирана бригада за проведеното тактическо учение и го определи като много успешно предвид сложния смесен състав.

"Български, гръцки и румънски военнослужещи действаха в реално време при интензивен огън и маньовър. Това говори, че Българската армия може да действа ефективно в сложна тактическа обстановка и в международна среда", подчерта президентът.

 

Мая Йорданова
4379 157

Свързани новини

Коментари 157

Добави коментар
ЕЛЕКТPА

2021.06.08 | 21:00

157
Ега ти гнусния корумпиран глупак.
Резидент и тумор но образуване

2021.06.06 | 20:45

156
Та ти нали си рожба на тази Кремълска система, или те спуснаха с парашут. Бил командировка, кога Господ раздавал акъл и морал.
Christinadakpa

2021.06.06 | 04:40

155
М­­­л­а­д­­а­ ­­м­­о­­к­­­р­­­а­­­ ­­­у­ч­е­­н­­­и­­­ч­­­к­а­­ ­­­ч­­­у­к­а­­­ ­­ ­W­­­ ­W­ ­W­­­ ­­.­­ ­­­B­­ ­G­­ ­­­1­­ ­7­­ ­­.­ ­­C­­­ ­­­L­­ ­­U­­­ ­­­B
Lorijocea

2021.06.06 | 04:25

154
М­л­а­д­­­а­­ ­м­о­­к­­­р­­а­ ­у­­ч­­­е­­н­­и­­­ч­­к­­а­ ­­ч­­у­­­к­­а­­­ ­ ­W­­ ­W­­ ­­W­ ­­.­ ­­­B­ ­G­­­ ­1­­­ ­7­­ ­­.­ ­­C­ ­­­L­­­ ­U­­ ­­­B
Christineedgoa

2021.06.06 | 02:17

153
М­­­л­­а­­д­­а­­ ­м­­о­­к­­р­­­а­ ­у­­ч­­е­­н­и­­­ч­­­к­а­ ­­­ч­­­у­­к­­а­­ ­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­W­­­ ­­.­­­ ­B­ ­­G­ ­­­1­­ ­7­ ­.­­ ­­­C­­­ ­­L­ ­U­­­ ­B
Katiejqaja

2021.06.06 | 00:38

152
М­­л­а­д­­а­ ­­м­­­о­­­к­­р­­­а­­ ­­­у­­ч­­е­­н­­­и­­ч­­к­­­а­­ ­ч­­­у­к­­а­­­ ­­ ­­W­­ ­­W­­ ­­­W­­ ­­­.­­ ­­B­­ ­­G­ ­1­­­ ­7­­­ ­­­.­ ­C­­ ­­L­­ ­U­­­ ­B
Ashleyekgia

2021.06.05 | 21:40

151
М­­­л­­а­д­­а­ ­­м­о­­к­­­р­­­а­ ­у­­ч­­­е­­н­и­­ч­­­к­а­­­ ­ч­­­у­к­­а­­­ ­ ­W­­­ ­­W­­­ ­­­W­ ­.­­­ ­­­B­ ­­G­ ­1­ ­­7­­ ­.­­­ ­­C­ ­L­ ­­­U­­­ ­B
XXX

2021.06.05 | 19:57

150
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.06.05 | 10:39

148
радю, звънни на митко есемеса да стиковате информацията на САЩ за списъка. импкесовата, гечев, овчаров и сие ще изчезнат! Интересно е какво ще правиш с другаря божкоф, на когото ти, кауне, вярваш повече от БЪлгарската проку.ратура - това го заяви публично и пред губернаторката на Сащ у нас другарката Херо Мустафа! Та кво прайм с другаря божкофф, болшевишки КаунЕ?!

2021.06.05 | 11:55

149
ми, скъпи резиденте, режимът, който отгледа корупцията е бсп - 20 г след 10.10. те управляват
Jessrfwka

2021.06.05 | 08:31

147
М­л­­а­­­д­а­ ­­­м­­­о­­­к­­­р­а­ ­­у­­­ч­е­­­н­и­ч­­­к­­а­­­ ­­ч­­­у­к­­­а­­­ ­­­ ­­W­­ ­W­ ­­­W­­­ ­.­ ­B­ ­G­­­ ­­­1­­ ­­7­­ ­.­­­ ­­C­­­ ­­L­­ ­­U­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини