ВМРО: Още преди година предложихме по 100 лв. допълнително за почивка в България

  • 28 май 2021 17:08

  • 441
  • 1
ВМРО: Още преди година предложихме по 100 лв. допълнително за почивка в България
© Pixabay

Още преди година предложихме по 100 лв. допълнително за всеки българин за почивка в България, съобщиха от пресцентъра на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа

Целта на ваучерите, които са залегнали и в предизборната програма, е да подпомогнат възстановяването на туристическия сектор. 

Държавата осигурява безплатни екскурзии за учениците и безплатни рехабилитации за учителите

Ваучерите за почивка в размер от 100 лв. за всеки осигурен български гражданин, пенсионер и учащ се е радикалната мярка, която ще възстанови българският туризъм, категорични са от централата на партията.

Поводът за реакцията е позицията на МОН, представена на брифинг на министерство на финансите, в която образователният министър Николай Денков обяви, че всеки ученик и учител ще може да почива безплатно в рамките на седмица в българските курорти. Мярката беше представена като „нов подход по отношение на бизнеса и на хората, които са засегнати от пандемията“. За нас обаче това не е достатъчно.

Припомняме, че ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа предложи ваучери за всеки учащ се, пенсионер и осигуряващ за почивка в България. Целта на мярката е именно възстановяване на най-засегнатия бранш в страната. Неслучайно и това е заложено като стъпка в програмата за парламентарните избори.

Според прогнози на туристическия сектор „Лято 2021“ може да е с 20% по-слабо от „Лято 2020“. И в тази ситуация туристическият бранш може да се окаже „заключен“ още доста години напред. Все анализи, които икономическите експерти на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа изработиха още в началото на пандемията.

ВМРО с пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш

Нека припомним също, че по тази причина патриотите в 44-ото Народно събрание още в началото на кризата, през 2020 г., наложихме и се прие намаляване на ДДС за туризма. Предложихме и се прие подкрепа за чартърните полети, от страна на държавата, по 35 евро на седалка.

Припомняме и, че по инициатива на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа беше разрешено и отсрочване на кредитите за фирмите, засегнати от мерките, включително и тези в туризма. Ние още в началото на кризата предложихме най-важната мярка, която ще даде възможност за възстановяване на сектора, а именно - ваучерите за почивка в България. Нашето предложение беше частично прието, но в недостатъчен размер.

По тази причина още през август миналата година предложихме промени в Закона за туризма, в които е записано ваучери за почивка да се предоставят на всеки работещ български гражданин, плащащ осигуровките си, на всички пенсионери и на всички учащи се. С перспектива тази мярка да достигне до почти 5 милиона български граждани.

Размерът на ваучера е 100 лв. на човек, предоставен като ценна книга с възможност за ползване във всички туристически обекти в страната. Всеки един лев, подпомогнал туризма мултиплицира 2,5 лв. за икономиката. Мярката ще бъде постоянно действаща, а не само за времето на ограниченията.

Сектор Туризъм остава водещ и за коалицията БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, ВОЛЯ И НФСБ, от която вече сме част.

Радина Лазарова
441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.28 | 17:38

1
Ами ако шк3мбе в0йв0да беше зад3лял пол0вината от това което т5пч# в т5рб9ха си последните 4 г0дини,щяха да се съберат нужните средства,ама сега не виждам от къде биха се появили,освен да пр0дадете рис9нките на сам0лети,които купихте за 2 милиарда...:ДДДДДД

Добави коментар

Водещи новини