Михаил Миков: Драматизмът в коментарите за кадровите решения на Бойко Рашков е ненужен

  • 18 май 2021 17:13

  • 1875
  • 4
Михаил Миков: Драматизмът в коментарите за кадровите решения на Бойко Рашков е ненужен
© Булфото (архив)

"Драматизмът, с който се коментират кадровите решения на Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, е ненужен. ... Не смятам, че от няколко смени трябва да се правят генерални изводи". Това заяви пред БНР Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция. Той добави, че разбира действията на служебния министър на вътрешните работи и добави, че винаги, когато висши фигури в МВР биват сменени от ново политическо ръководство, се надава "голям вой в медиите".

Миков посочи като особеност на МВР в днешния ден това, че Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския е цивилно лице: "Въпреки работата му в Следствието и близо до службите за сигурност или в комисията за контрол върху подслушването, условно го казвам, Рашков е цивилно лице и прекъсва една линия, в която последните двама министри (в правителството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - б.р.) бяха от средите на МВР. Европейският модел предполага друго разбиране - цивилни лица в политическото ръководство. Да няма тази тясна връзка между политическо и професионално ръководство". 

Според Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно има голям проблем в мотивацията на служителите в МВР: "Опасявам се, че в това междувластие има една силна демотивация, един уплах в служителите дали утре някой няма да тръгне да им търси сметка за това, което те вършат по закон. Министърът трябва да призове служителите да си вършат работата и да им гарантира, че никой няма да им търси сметка, че са си свършили работата. Това е големият проблем и той винаги се случва у нас".

По думите му на МВР се възлагат прекалени очаквания за честността на изборите, защото не могат само служителите на това министерство да се справят с тази задача. Той припомни, че разследването на престъпления е работа на прокуратурата. 

Бивш министър на МВР за рокадите във ведомството: Пролет е и калинките летят

Валентин Попов, председател на синдикалната организация на служителите в МВР, коментира, че ситуацията в министерството е нормална, която се е случвала много пъти.

"Силно се надявам след следващите избори да има нормално правителство, а не временно, защото колегите в МВР се нуждаят от сигурност и стабилност, за да могат и те да осигурят сигурността на гражданите", каза той.

Последвайте канала на

Novini.bg
1875 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Brookeuhjfa

2021.05.19 | 12:25

4
М­л­а­­д­­­а­ ­м­о­­к­­­р­­­а­­­ ­у­­ч­­е­­­н­­­и­ч­к­­а­ ­­ч­­­у­­к­а­­­ ­­­ ­W­ ­­­W­­ ­­­W­­ ­.­ ­B­­ ­­G­ ­­1­ ­­­7­ ­.­­­ ­­­C­­­ ­L­ ­U­ ­­B
Jilljqvga

2021.05.19 | 01:03

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
ЕЛЕКТPА

2021.05.18 | 18:07

2
Ха ха ха, това комунистическо пианде май е право. Бошков-ТВ, квичат срещу хунтата, която с поръчковите си репортажи ни докараха.

2021.05.18 | 17:29

1
ЩО НЕ НУЖЕН, ЩОТО Е БСП ЛИ?!

Добави коментар

Водещи новини