Бойко Рашков: Съвсем логично е МВР да играе водеща роля в промените

  • 18 май 2021 09:40

  • 1955
  • 21
Бойко Рашков: Съвсем логично е МВР да играе водеща роля в промените
©

„МВР е най-силният орган в правителството. Така че, съвсем логично и съвсем нормално е да играе водеща роля в промените, които трябва да се извършат в нашата страна и са по искане на българските граждани.“ Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Тежката задача за противодействие на престъпленията, свързани с упражняването на политическото право на всеки гражданин да избира и да бъде избиран, е в МВР, подчерта Рашков.

На въпрос наясно ли са в МВР кои са горещите точки на купуване на гласове Рашков увери, че се прави анализ на наличната до момента информация.

Относно освобождаването на бившия вече главен секретар Ивайло ИвановИвайло ИвановИвайло Стефанов Иванов е български полицай, главен комисар и главен секретар на МВР от 18 декември, в мотивите за което присъства и полицейското насилие по време на протестите миналото лято, Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския поясни, че неговата лична оценка за случилото се тогава е в качеството му и на професионалист, и на гражданин.

Гл. комисар Ивайло Иванов с първи думи за отстраняването му

„И се възмутих, както множество други граждани – че бият младежите, които бягат от нашата страна. По този случай обаче впоследствие се оказа, че няма никакво сериозно отношение – с бития студент, бития журналист и други. И сега, когато се промени политическата обстановка, хората започнаха да напомнят за тези случаи. Защо? Защото към онзи момент играеха пинг-понг от МВР към прокуратурата и обратно, уж извършват проверка на случаите.“

Вътрешният министър очаква детайли, за да се види „дали действително е разтакавано във времето извършването на проверка съзнателно, докато започнат да отслабват във времето протестите в София и другите големи градове на страната. Вместо със загриженост и отговорност да подходи главният секретар към тези случаи, той като че толерираше тези действия на полицейските органи.“

„В такива сблъсъци действително е много сложно, но когато всички виждаме как се отделят един или двама младежи настрани, не за да се възпрат от някакви хулигански или други действия, а за да се пребият от бой – това излиза извън рамките на правата и задълженията на служителя на МВР. И по отношение на такъв, който допуска такъв ексцес в действията си, трябва да се вземат същите дисциплинарни мерки, така както ако обикновен български гражданин посегне на полицай, ние ще го осъдим“, изтъкна Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Ще се изяснява въпросът кое налага в ГДБОП през последните месеци да се правят масови кадрови размествания, посочи още Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Досъдебните производства са лицето на МВР пред другите държавни органи – съд и прокуратура, не може директорът на Националната полиция да не знае колко досъдебни дела са на производство в неговото ведомство, допълни той.

Рашков заяви, че някои от ръководителите в МВР са безупречни, а други не могат да му отговорят на елементарни въпроси.   

„Всички кадрови промени, извършени в последните месеци и последната година, съм разпоредил да ми бъдат като информация представени и да ги обсъдим в ръководството на МВР, защото подозирам, че в последно време от правителството на Борисов са предприели действия, кадрови – аз съм направил до момента три такива, те са направили размествания и други кадрови промени със стотици. Затова нека много внимават онези кресльовци, политически, когато правят изказвания неподготвени.“

Ако се наложи, след внимателен преглед на работата на шефове на регионални дирекции на МВР, ще се вземат и решения за тяхната смяна, уточни вицепремиерът.

„И това е нормална и рутинна работа, тук не става дума за чистка. /.../ Аз съм убеден, че ще се наложи да сменяме ръководители. Убеден съм в това.“

Относно освобождаването на ръководителя на Дирекция „Инспекторат“ Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския коментира: „Този вой, който се вдигна покрай него, очевидно е резултат, последица от факта, че този служител е бил много толериран от предишния министър на вътрешните работи. Той е бил уволнен дисциплинарно преди 3-4 години, пред мен е заповедта за неговото дисциплинарно уволнение. Уволнен е от министър Узунов (по време на предишното служебно правителство – бел. ред.).“ 

Емануил Йорданов: По-добър избор от Бойко Рашков не бихме могли да пожелаем за МВР

Novini.bg
1955 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Умник Гюро

2021.05.18 | 20:48

21
Какво прави този дърт комунист-престъпник в българско правителство?
Natashaenura

2021.05.18 | 19:25

20
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
поправка

2021.05.18 | 17:25

19
дебилите и чалгарите гласуваха за ку ку ми га слави НАЗДРАВЕ
Nancyxmoxa

2021.05.18 | 15:40

18
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.05.18 | 11:57

17
Рашков не заплашвай не е Комунизъм
Коментар

2021.05.18 | 11:37

16
И другото което ми направи впечатление господин Рашков говори с изрази: имам данни, имам съмнения, дали тези машини нямало да се използват по определен начин.....и други подобни. Нищо конкретно не казва, единствено внушения прави. Типично за червено-кафявата мъгла. Някой съмнява ли се #Кой управлява в момента?

2021.05.18 | 11:37

15
Тук е Демокрация НЕ Е ВОЕННА ДИКТАТУРА ДРУГАРЮ РАШКОВ КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАПЛАХИ

2021.05.18 | 11:33

14
Господине Това е Демокрация Тук не е Военна Диктатура
Коментар

2021.05.18 | 11:31

13
Слушах интервюто. Водещата, Силвия Великова, която иначе е много критична беше като мило котенце и му задаваше най-удобните въпроси. Само за уволненията които Рашков направи досега. И нито един въпрос за назначенията му. Които хора стана ясно че той самият не познава! Представяте ли си? Назначава хора на ключови позиции без лично да ги познава. Хайде сетете се #Кой му ги дава тези хора. Спомням си кабинета Орешарски, за 3 месеца направиха толкова злини, но поне беше редовен кабинет. А тези са за малко и бързат да рушат колкото може повече.
Българин

2021.05.18 | 11:01

5
ДРУГАРЮ Доносник ще отговорите ли как сте назначили Другарката Филчева от Божковската пария и кой ви я препоръчал? Защо мъжете че не сте знаели? Не ви ли я препоръча Адвокат на Черепа?

2021.05.18 | 11:25

12
Най-логичното е на момента веднага да напуснеш,както си я подкарал ще уволниш цяла България,покварено кремълско мекере.
И още

2021.05.18 | 11:03

6
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ! ДЪРТ ЧОВЕК ОТ 6 УПРАВЛЕНИЕ! ПРОЧЕТЕТЕ faktor.bg Как е тормозил този през 1990! Този осем за доносник ъкъл за друго няма! То ГАДЕВ друг няма да сложи!

Добави коментар

Водещи новини