Одобрена е българската позиция за видеоконференция на Съвет на ЕС

  • 17 май 2021 15:46

  • 285
  • 2
Одобрена е българската позиция за видеоконференция на Съвет на ЕС
© Novini.bg

Министерският съвет прие решение за одобряване на позицията на Република България и на мандата за нейното представяне в неформалната видеоконференция на Съвета на ЕС по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, част „Здравеопазване“, която ще се проведе на 20 май 2021 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Акцент в дискусията ще бъде поставен върху мерките, свързани с ваксинационните кампании на държавите членки на ЕС през 2022 г. и 2023 г.

България ще посочи, че трансграничният характер на пандемията предполага общи усилия в рамките на ЕС за осигуряване на ваксини за населението на държавите членки. Доверието във ваксините е важен елемент в борбата с COVID-19, но същевременно е изключително важно да бъде отдавано приоритетно значение на сигурността и здравето на пациентите. ЕС трябва да продължи усилията си по отношение осигуряването на безопасни, ефективни и качествени ваксини, получаващи разрешения за употреба в Общността. България счита, че са необходими усилия за осигуряване на количества ваксини, които да отговарят на националните потребности, като се гарантира достъпът на гражданите до различни видове ваксини с цел защита правото на избор.

Служебният кабинет с извънредно заседание днес

Последвайте канала на

Novini.bg
285 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Susaniveva

2021.05.18 | 21:15

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Carmenufaoa

2021.05.18 | 10:39

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини