Правителството в оставка се разпореди с имоти

  • 21 април 2021 11:28

  • 737
  • 0
Правителството в оставка се разпореди с имоти
© Министерски съвет

Министерският съвет в оставка обяви имоти - публична държавна собственост за частна държавна собственост и ги прехвърли на община Ловеч за предоставяне на социални услуги. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Имотите се намират в сграда на ул. "Д-р Съйко Съев" номер 56 в Ловеч и представляват три помещения - едно на третия етаж и две на четвъртия и петия етаж в същата сграда. В тях общината ще предоставя здравно - социални услуги на пълнолетни лица с увреждания и възрастни хора в надтрудоспособна възраст. Целта е да се подобри качеството на живот на тези хора, както и да се създадат условия за достъпност, гражданско участие и минимално ограничаване на личната им свобода.

Правителството в оставка прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху два имота - частна държавна собственост, на община Вълчи дол. Те ще се ползват във връзка с изпълнение на публичните функции на общината, свързани със създаването на зона за спорт и отдих, облагородяване, поддържане на зелени площи и създаване на нови такива, както и за обособяване на кътове за деца със специални образователни потребности. Имотите се намират в гр. Вълчи дол и са с обща площ 6220 кв. м., се посочва в съобщението.

Министерският съвет в оставка прие доклад за работата на Работната група за "Зелената сделка"

Последвайте канала на

Novini.bg
737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини