Правителството дава 2,4 млн. лв. за ремонт на отсечки край София, водещи до манастири

  • 05 май 2021 11:21

  • 438
  • 4
© Министерски съвет

2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес правителството на своето редовно заседание.

Средствата са предназначени за основен и текущ ремонт на две пътни отсечки, водещи до два от най-големите и красиви манастири около София. От тази сума 1,8 млн. лева се отпускат за пътя до Клисурски манастир „Света Петка“, а 600 000 лева са за пътя до Дивотинския манастир „Света Троица“. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Бойко Борисов: Отпуснахме 2,4 млн. лева за ремонт на Софийската духовна семинария

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза, че правителството правилно е управлявало пандемията, благодарение на което новите случаи на коронавирус у нас намаляват и храмовете у нас са останали отворени. „Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от миналия Великден досега и Бог ни помага. Без Господ нищо не може да се направи“, заяви премиерът Борисов.

Игуменът на Дивотинския манастир “Света Троица” Архимандрит Пахомий благодари за отпуснатите средства. „В този труден момент за целия свят и за българския народ ние видяхме колко много хора имат нужда от връзка с Бога – да отидат да се помолят и да намерят някакво утешение“, посочи той.

Игумения монахиня Филотея от манастира "Св. Петка" в село Клисура отбеляза, че в момента пътят до храма е в лошо състояние и пътуването до него, особено през зимните месеци, е затруднено.

Отец Георги, ефимерий на Клисурския манастир „Света Петка“ изрази своето задоволство от отпуснатите средства, благодарение на които храмът ще бъде по-достъпен за вярващите. „Нашите два манастира са посещавани от християните от цял свят“, добави той.

Радина Лазарова
438 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
мхм

2021.05.05 | 11:53

4
като за последно крадат пари, много се насраха от страх вече

2021.05.05 | 11:51

3
Суверния див шопар Тиквака фърля пачки по поповете сега, а преди три месеца вместо да купи ваксини за всички, фърляше пачки по сиганите. Вън тоя тулуп от държавната власт, да ходи да си изкарва парите като охранител, ако може.
Тука ли намерихте на мекото баницата

2021.05.05 | 11:37

2
ремонти на църкви, манастири и стр.оене на път.ища до тях... повече от половината от тези 2.4 млн ще бъдат "осв.оени"
ПП ГРОБ за България

2021.05.05 | 11:26

1
За българите - няма, за наука - няма, за здравеопазване и ваксини - няма, за Доган, за поповете и за мангасарите - винаги.

Добави коментар

Водещи новини