Първан Симеонов: Вече не Слави Трифонов, а Румен Радев е интересната фигура

  • 17 май 2021 11:34

  • 7450
  • 10
Първан Симеонов: Вече не Слави Трифонов, а Румен Радев е интересната фигура
© Фейсбук

Тази ситуация съдържа някакво назидание към предходния парламент, защото показва какво можеше да бъде. Ако онзи ден най-интересната фигура в страната беше Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, сега интересната фигура е Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Това коментира в интервю за БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“.

В тази шарена ситуация според анализатора има потенциален обществен капан – възможното увлечение към една фигура и да ни се услади извънреден кабинет, което би се отразило върху демократичните рефлекси на обществото.

В момента българското общество може да прояви системна грешка – да търси нова силна личност, която да замени старата силна личност, а не да търсим политики, дългосрочна визия, реформи. Това е шансът на Радев. Проблемът е, че той кандидатства да стане президент, а не премиер. Кое е важното при образа „Радев“ - разсъждаваме като политически образи, не като личности: това е една от малкото опции, които могат да променят, без да счупят, смята той.

,,Българското общество не е толкова революционно настроено и само въз основа на антиГЕРБ вълна няма да даде решаващо мнозинство'', отбеляза още Първан Симеонов.

Може ли този служебен кабинет да управлява по-дълго?

Според него е важно кое би било "лепилото" и може ли президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да бъде „политически патрон на едно такова обединение, както беше политически патрон на протестите“.

Българското общество не е тежко революционно настроено, не иска резки промени и ако иска промяна – то е да замени съществуващото с нещо сигурно. То вече не е склонно на големи предоверявания, обясни Първан Симеонов.

,,Моделът, който служебното правителство очертава, може да се хареса на хората'', посочи социологът.

Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими хорa

,,Може да им хареса на хората тази формула – след многогодишно управление винаги има нужда от известно освежаване'', каза още той.

30 години все някой нещо изчегъртва, ревизии се правят. Протестът нажежи страстите, поляризира обществото и единият лагер иска това. Другият ще го нарече реваншизъм, заяви той относно сегашните нагласи за ревизия и дали има свръхочаквания за такава.

,,Не съм сигурен, че БСП върви към своя залез. Корнелия Нинова е в режим на пълна откровеност – за всеки има лоша новина, нищо не е спестено'', каза още Симеонов.

7450 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 18:11

10
СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ...СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ООНЕЕ И ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО ХИГИЕНИСТ НА ОАКАНИЯ ПУТЬО НАЙ ОТЗАД.СЛАВЕ ТЪПОТО СИ Е...СЛАВЕ ТЪПОТО!!!...НАПЪНАЛА СЕ Е МУТРАФОНОВАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО СО СЕ ВСИЧКИ ГНУСНИ КРЕМЪЛСКИ ПИЧКИ ДА ПРАВЯТ ОТ ТЪПУНГЕРА УДОБЕН ШИРОКО СКРОЕН НАЙ ОТЗАД...СУКА ЙОБАНА В РОД!!!...ДИМИТЪР БКАГОЕВ НЕ Е БИЛ ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ НЯКОГА.МНОГО СЪМ РАЗГОВАРЯЛ СЪС СТОЙО КОРАБОВ...ТОЙ СЕ ИЗРАЗЯВАШЕ ТАКА:ЗЕТЯ НА ГОШО ТАРАБАТА И ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ НАТИКАХА РОДИНАТА НИ В КРЕМЪЛСКИЯ НУЖНИК. ДИМИТЪР БЛАГОЕВ Е КАЗАЛ"ЧОВЕК,КОЙТО ДО ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА НЕ Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА СЪРЦЕ.ЧОВЕК,КОЙТО СЛЕД ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА АКЪЛ". И ОЩЕ "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ".ЛАВАТАРА НА МУТРАФОНОВАТА ХУНТА МАЛОУМЕН КРАДЕВ Е ЗАПОВЯДАЛ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ ДА СЕ ИЗЯЖДАТ СУРОВИ ПО СТАР РУСКИ КУЛИНАРЕН ОБИЧАЙ-БЕЗ ПОДПРАВКИ.*****ТАК ПАЛОЖЕНО-ПУТИ*******ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...ВСИЧКИ МУТРАФОНИ СА СЪС СЛАВЕ ТЪПОТО********ВСИЧКИ МУТРАФОНИ ЩЕ ЛАПАТ НА БОРИСОВ ПОРЕДНИЯ ПО ЗДРАВ...ЗАКОНОМЕРНОСТ...ПРИ ВСЯКО ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА ПОЗАСРАНО 20 ЗАПОЧВА ЯКИТЕ ГРАБЕЖИ ОТ МОРЕТО ТА ДО...СВАТКО,БРАТКО...СВТОВНО ИЗВЕСТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗНАКАЗАНИ МОШЕННИЦИ...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ,ПЪРВАНОВИ,БОКОВИ,БОБОКОРВИ И ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...СТИГА СТЕ СЕ ГЪЗИЛИ НА РУСИЯ БЕ БЕЗРОДНИЦИ.МУТРАФОНОВА ВИ НАПРАВИ ОЩЕ ПО ПРЕЗРЯНИ ЗА СВЕТА,А СЪЩО И НИЕ,КОИТО НЕНАВИЖДАМЕ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ СМЕ ПРЕЗРЯНИ ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНСКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ...НЕ СПРЯХТЕ НИТО ЗА МИГ ДА ЛИЖЕТЕ ЛАЙНЯНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...СУКА ЙОБАНА В РОД...ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР МАЛОУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ПЕДЕРРАШКОВ,ЗАЕДНО С РУСКА ОРДА ЛЪЖЦИ И ФАЛШИФИКАТОРИ НАПРАВИХА ИЗБОРИТЕ БЕЗПРЕДМЕТНИ...ПОТЪНАХМЕ В РУСКИЯ КЕНЕВ ВО ВЕКИ ВЕКОВ,АНАТЕМА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И СЛУГИТЕ Ѝ В РОДИНАТА МИ...НИТО ЕДИН ДА НЕ ОЖИВЕЕ ОТ КОМУНОВИРУСА ДА ИЗЧИСТИ СМРАДТА НЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКА...ПУТЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ЕДИНСТВЕНО КАТО ВОЖД И ПАК ЕДИНСТВЕНО НА РУСКИ ОЛИГОФРЕНИ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ В КАЛАБАЛЪКА НЯКОЙ НЕВОЛНО МОЖЕ ДА ГО НАСТЪПИ ПО РАМОТО.
Гост

2021.05.22 | 20:49

9
Слави Трифонов никога не е бил интересна фигура в полезрението на нормалните почтени политици. Нямал е капацитет за това.Цялата инсценирана и съгласувана предизборна тупурдия около него и набързо скалъпената партия ИТН силно напомня за едновремешните цигани мечкари, които водейки мечката на халка през населените места, привличаха с песни, гъдулка и мечешки танц стотици зяпачи. После си продължаваха пътя по живо, по здраво. Та така
Annatvfja

2021.05.19 | 00:01

8
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Lisawfida

2021.05.18 | 13:40

7
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
К

2021.05.17 | 15:19

6
Ако Радев само замени Борисов това значи че така е заповядано от Москва.
Mitaka

2021.05.17 | 15:16

5
Платен анализатор. Радев е най безинтересната фигура. Спуснат от Решетников, пионка

2021.05.17 | 13:13

4
Радев е престъпник и трябва да е в затвора!
Васо Сръбския

2021.05.17 | 12:58

2
Гербав парцалан
Оооо, Васо Педерасо

2021.05.17 | 13:04

3
Скоро не беше се изсирал по форумите, дънтъдъни баща ти в аналла, а???
Katiesfmba

2021.05.17 | 11:46

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини