Галъп: 69,9% от българите не одобряват поведението на Слави Трифонов

  • 21 май 2021 16:02

  • 30902
  • 59
Галъп: 69,9% от българите не одобряват поведението на Слави Трифонов
© bulphoto (архив)

Обществото споделя подозрения срещу досегашната власт. Българите явно очакват и бързо съставяне на нова власт и вероятно и заради отказа за съставяне на правителство, поведението на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в до този момент не среща широко разбиране отвъд границите на собствените му привърженици, макар българите да виждат най-много перспектива за новите избори именно пред него.

Новината от националистическия сектор за обединение и отдръпване на лидерите се приема по-скоро добре. Обществото подхожда плахо към въвеждането на широко и задължително машинно гласуване. Явно е нужна повече разяснителна работа за ползите от машинното гласуване. Изводите са от независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“, завършил преди дни.

Партиите на Борисов и Трифонов опасно близки, ако изборите бяха днес

Попитани в телефонен сондаж дали, според тях, са верни твърденията, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и Борисов са рекетирали бизнеси, 54,3% от всички респонденти казват „да“, а 23,2% от тях казват „не“. 22,5% от запитаните се колебаят. По този въпрос, очаквано, привържениците на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, се изказват отрицателно, за разлика от привържениците на различните опоненти на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и дистанцираните от политиката.

69,9% не одобряват поведението на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в след изборите на 4 април. Причината явно е това, че не беше направен опит за съставяне на правителство. 18,6% го одобряват, а останалите не могат да отговорят. И тук, става дума за очаквана партийна картина на отговорите: одобряващи Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в са главно привържениците на формацията му и малка част от привържениците на ДБ и на ИСМВ. Закономерно, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в голямата си част не одобрява. Същото важи в още по-голяма степен за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Въпреки всичко, въпросът коя партия би увеличила гласовете си на новите избори, най-голямо е натрупването именно при „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ – в 34,8% от всички отговори е посочена тази партия. Респондентите са давали повече от един отговор. Тук отговорите често са мотивирани с пристрастията, затова и на второ място с 30,6% от отговорите излиза ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Според 13,7% от запитаните пък ДБ ще увеличава гласове на новите избори. 12,6% казват БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и това вероятно се дължи и на факта, че част от привържениците на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в по-високите възрастови групи не успяха да гласуват заради опасността от коронавируса.

Като цяло, очакванията за ръстове са по-големи по отношение на новоналагащите се формации. Бяха сондирани и мненията по идеята на Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността за обединение и „крачка встрани“ на лидерите на националистическите партии.

Очаквано, мнозинството не може да отговори – защото е далеч от този сектор. Останалите се разпределят така: 25% одобряват, а 15% не одобряват. Въвеждането на изцяло машинно гласуване в секции с над 300 избиратели (при запазване на „аварийна“ опция за хартиено гласуване) се посреща засега без ясно обществено мнение и с известно объркване. Запознати с предвидения механизъм, 47,3% одобряват, но 48,9% не одобряват. Останалите се колебаят. Най-боязливо реагират по-възрастните. В групата 65-74-годишните, например, неодобрението е на 60%. Ясно личат и партийните пристрастия – повечето електорати одобряват, с изключение на този на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Електоратът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е пък е разделен в мненията си. Вероятно част от възрастните хора се чувстват несигурно, но пък друга част от социалистите споделят официалната позиция на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Данните са от независим телефонен сондаж сред 916 души. Изследването е проведено в периода 12-18 май. Абсолютната максимална грешка е ±3,2% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на около 55 хил. пълнолетни българи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
30902 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 17:18

59
ЛАВАТАРА НА МУТРАФОНОВАТА ХУНТА МАЛОУМЕН КРАДЕВ Е ЗАПОВЯДАЛ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ ДА СЕ ИЗЯЖДАТ СУРОВИ ПО СТАР РУСКИ КУЛИНАРЕН ОБИЧАЙ-БЕЗ ПОДПРАВКИ.*****ТАК ПАЛОЖЕНО-ПУТИ*******ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...ВСИЧКИ МУТРАФОНИ СА СЪС СЛАВЕ ТЪПОТО********ВСИЧКИ МУТРАФОНИ ЩЕ ЛАПАТ НА БОРИСОВ ПОРЕДНИЯ ПО ЗДРАВ...ЗАКОНОМЕРНОСТ...ПРИ ВСЯКО ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА ПОЗАСРАНО 20 ЗАПОЧВА ЯКИТЕ ГРАБЕЖИ ОТ МОРЕТО ТА ДО...СВАТКО,БРАТКО...СВТОВНО ИЗВЕСТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗНАКАЗАНИ МОШЕННИЦИ...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ,ПЪРВАНОВИ,БОКОВИ,БОБОКОРВИ И ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...СТИГА СТЕ СЕ ГЪЗИЛИ НА РУСИЯ БЕ БЕЗРОДНИЦИ.МУТРАФОНОВА ВИ НАПРАВИ ОЩЕ ПО ПРЕЗРЯНИ ЗА СВЕТА,А СЪЩО И НИЕ,КОИТО НЕНАВИЖДАМЕ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ СМЕ ПРЕЗРЯНИ ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНСКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ...НЕ СПРЯХТЕ НИТО ЗА МИГ ДА ЛИЖЕТЕ ЛАЙНЯНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...СУКА ЙОБАНА В РОД...ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР МАЛОУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ПЕДЕРРАШКОВ,ЗАЕДНО С РУСКА ОРДА ЛЪЖЦИ И ФАЛШИФИКАТОРИ НАПРАВИХА ИЗБОРИТЕ БЕЗПРЕДМЕТНИ...ПОТЪНАХМЕ В РУСКИЯ КЕНЕВ ВО ВЕКИ ВЕКОВ,АНАТЕМА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И СЛУГИТЕ Ѝ В РОДИНАТА МИ...НИТО ЕДИН ДА НЕ ОЖИВЕЕ ОТ КОМУНОВИРУСА ДА ИЗЧИСТИ СМРАДТА НЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКА...ПУТЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ЕДИНСТВЕНО КАТО ВОЖД И ПАК ЕДИНСТВЕНО НА РУСКИ ОЛИГОФРЕНИ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ В КАЛАБАЛЪКА НЯКОЙ НЕВОЛНО МОЖЕ ДА ГО НАСТЪПИ ПО РАМОТО.

2021.06.06 | 15:01

58
Когато на времето Илия Павлов даде пари на Слави за "шоуто на Слави" в Бтв.,а това беше през не толкова далечната 2000 г. Илия Павлов му каза: Това са лихвите на парите,които ти давам ! Минаха 20 години....и времето дойде !

2021.05.24 | 23:32

57
Абе къде е Слави наркомана платената к..рва на Доган и Пеевски

2021.05.24 | 23:31

56
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
Janecozaa

2021.05.23 | 16:53

55
М­л­­а­­­д­а­­ ­­м­о­­к­­р­­­а­ ­­­у­­ч­­­е­н­­и­ч­к­­а­ ­ч­­­у­­­к­­­а­ ­­­ ­W­­­ ­­W­­ ­W­ ­­­.­­ ­­B­­­ ­G­­ ­1­­ ­­7­ ­­.­ ­­C­­ ­L­ ­U­­­ ­­B
Sarahfxoda

2021.05.23 | 04:37

54
М­­л­а­­д­­а­­ ­м­­­о­к­р­а­­­ ­­у­ч­­­е­н­­­и­­ч­к­а­­ ­ч­у­­­к­­­а­­­ ­­ ­­W­­­ ­­­W­­­ ­­W­­ ­.­ ­B­ ­G­­ ­­­1­­­ ­7­­­ ­­.­ ­­­C­ ­L­ ­­­U­­­ ­­­B
Kellyrwtba

2021.05.22 | 19:21

53
М­­­л­­а­д­­а­­­ ­­­м­­о­­­к­р­а­ ­­у­ч­­е­н­­и­ч­к­а­ ­­ч­­­у­­к­­­а­ ­ ­­­W­­­ ­­W­­­ ­­­W­ ­.­­­ ­­­B­ ­­G­­ ­1­ ­­­7­ ­.­­­ ­­­C­­ ­L­­ ­U­ ­­­B
Laurapjdja

2021.05.22 | 09:37

52
М­л­­­а­д­­­а­­­ ­­м­­­о­­­к­­р­а­­­ ­­­у­ч­­е­н­и­­­ч­­­к­­а­­ ­ч­у­­­к­­а­ ­ ­­W­ ­­­W­ ­­W­­­ ­­­.­ ­­B­­­ ­G­ ­­1­­­ ­7­­ ­.­ ­­­C­­­ ­L­­ ­­U­ ­­­B
Tammilprqa

2021.05.22 | 05:08

51
М­л­­­а­­д­­­а­ ­­м­о­к­р­­­а­­ ­­у­ч­е­­­н­­и­­­ч­­к­а­ ­­­ч­­­у­к­­­а­ ­­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­­W­ ­­.­­­ ­­­B­­ ­G­­ ­1­ ­­­7­­­ ­.­ ­­C­­ ­­­L­­ ­U­­­ ­­B
Stephaniefiyxa

2021.05.21 | 22:53

50
М­­­л­а­­­д­­а­ ­м­­о­­к­­р­а­­ ­­­у­­ч­е­н­и­­­ч­к­а­­ ­­­ч­у­­­к­­а­­ ­­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­W­­­ ­­.­­ ­­­B­ ­G­ ­1­­ ­7­ ­.­ ­C­­­ ­L­­ ­U­ ­B

Добави коментар

Водещи новини