Първо заседание на служебния кабинет утре

  • 12 май 2021 21:12

  • 1688
  • 7
Първо заседание на служебния кабинет утре
© Булфото (архив)

Служебният кабинет на Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще проведе първото си заседание в четвъртък, 13 май.

Междувременно станаха ясни някои от служебните заместник-министри.

Какви са правомощията на служебния кабинет?

Изкуствоведът и университетски преподавател Борис Данаилов оглави политическия кабинет на министъра на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си. Той е бил зам.-министър на културата и директор на Националната художествена галерия.

Проф. д-р Борислава Танева е зам.-министър с ресор "Сценични изкуства, художествено образование и авторско право".

Президенството премълча част от биографиите на служебните министри

Весела Кондакова, изпълнителен директор на Българска музикална асоциация (БМА), също е определена за зам.-министър на културата.

В екипа на Минеков като зам.-министър влиза и доц. д-р Пламен Славов. Той е историк и бивш депутат в три парламента от Коалиция за България, както и зам.-кмет на Карлово.

Заместник-министри в здравното министерство ще са бившият управител на НЗОК д-р Димитър Петров, бившият депутат и директор на Центъра за спешна помощ д-р Александър Златанов и началникът на Инфекциозното отделение за пациенти с COVID-19 в Александровска болница д-р Тома Томов.

Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. също ще работи с трима заместник министри - Лазар Лазаров, Иван Кръстев и Надя Клисурска.

Служебният външен министър Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има ще има двама заместници - Калин Анастасов и Василий Такев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1688 7

Коментари 7

Добави коментар

2021.05.13 | 02:28

7
Шефовете на ДАНС, ДАТО, НСО и още някои спец. служби са излезли в неплатен отпуск, като един тях дори е решил да се подложи на операция. Държавата е с торпилирани специални служби, тъй като шефовете им бягат като мишки, за да осуетят уволнение и чрез отпуски да го проточат във времето. Безобразното абдикиране на практика е предателство към националната сигурност на държавата. Ако питате АФЕРА моментално ги уволнявайте, а те да съдят когото искат после. Поведението им само показва, че изобщо не е трябвало да бъдат назначавани на тези постове.

2021.05.12 | 22:42

3
Нема ли да затваряте тоя гнусен сайт , Тиквоча умре , кво чакате !

2021.05.12 | 23:27

6
Служебно правителство,само терористи.

2021.05.12 | 23:22

5
Сега какво само трябва да превъзнасяме малоумника рашъна,за да не триете.Проклети да сте.

2021.05.12 | 23:14

4
Хунтата се възроди,сега ще разберете що е то диктатор и то кремълски.

2021.05.12 | 21:43

1
Представяте ли си колко боклук ще издържате да ви плюят в суратите.

2021.05.12 | 22:14

2
Представя ме си,още помним тиквето и тиквениците не ги издържах ме,и правихме протести,ама наглеците не се махаха,викаха ти лош матрял и тулуп,ама ти нали си прост боклук и си мислеше че те хвалят.

Добави коментар

Водещи новини