Сачева: Няма да оставим празен чек на служебното правителство

  • 12 май 2021 11:47

  • 1262
  • 4
Сачева: Няма да оставим празен чек на служебното правителство
© МТСП

Той е известен професионалист в нашите среди, така че вярвам, че ще се справи с тази позиция, надявам се да не се поддаде на натиска на улицата и на реваншистки настроения. Това заяви Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е за новия служебен министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., който ще оглави социалното министерство. 

"Това, което предстои, е да се види как ще продължи подкрепата на държавата за хората и бизнеса, защото настоящите мерки действат до 31 май. Осигурени са средствата за тях и през юни, но дали те ще продължат и под каква форма - това е решение, което трябва да вземе служебното правителство", смята тя.

И обясни, че добавката към пенсиите също трябва да се реши от служебния кабинет.

"Няма да оставим празен чек на служебното правителство. Голяма част от мерките бяха критикувани непрекъснато, след това много бяха заявките, че има много хора, които са по-добри от нас и могат по-добре да управляват общите ни пари, които по-добре знаят от какво имат нужда бизнесът и хората. Дойде време, в което който имаше такива заявки, да покаже на практика какво може да направи", заяви пред БНТ Сачева.

Тя допълни, че не обича да дава оценки, особено на себе си, но във време на криза по думите ѝ правителството е направило така, че почти 1 млн. български граждани да получат подкрепа.

Борисов сдаде властта на ген. Янев

"Получиха подкрепа над 30 000 компании, бяха запазени 300 000 работни места. Имаше много сериозен пробив в сектора на туризма, на хотелиерството и ресторантьорството, защото там почти 1/3 от договорите изсветляха. Намирам това за доста добър успех", заяви Сачева.

Според нея в България е имало много и различни протести, но те са били предимно политически, социални такива не е имало, което смята, че трябва да се отдаде на адекватната политика, която е водило правителството в социалната сфера. Сачева коментира и неразбирателствата с майките с увреждания.

"Хората с увреждания имат нужда както от финансова подкрепа, така и от социални услуги, и от заместваща грижа, имат нужда и от адекватна здравна социална услуга. Хората, които са на улицата, смятат, че единствената грижа, която държавата трябва да направи, това е да плаща на роднините на тези хора, да им дава пари и те да се грижат за тях", каза тя.

По думите ѝ хората с увреждания имат нужда и от независим живот, част от тях имат нужда от рехабилитация, от адекватни социални грижи, и не могат да се отричат социалните услуги за сметка само на финансовата подкрепа за близките и роднините, която води понякога до тежки зависимости както на самите роднини, така и на самите хора с увреждания.

Последвайте канала на

Novini.bg
1262 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Sachev

2021.05.12 | 12:49

4
Sacheva primitivna pacha nagla na maika ti y gazoooo
Иво

2021.05.12 | 12:04

1
След два месеца ви избираме отново
да и

2021.05.12 | 12:31

3
Vsichki zaprilichvat na Pinokio , ot stoeneto im na konci!
ВЯ

2021.05.12 | 12:27

2
Надали!!!

Добави коментар

Водещи новини