В БСП очакват служебният кабинет да разкрие проблемите в министерствата, "скрити под килима"

  • 11 май 2021 10:43

  • 1680
  • 6
В БСП очакват служебният кабинет да разкрие проблемите в министерствата, "скрити под килима"
© Булфото, архив

В БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е имало решение да няма социалисти в служебното правителство на Румен Радев. По устав участие в служебен кабинет става след решение на колективен орган. Това се разбра от думите на депутата Явор Божанков. 

Относно очакванията към служебното правителство Божанков отбеляза, че в много министерства има огромни, скрити под килима проблеми, които трябва да излязат наяве. В тази връзка той коментира и скандалите в Комисията за ревизията, където бизнесмени направиха разкрития за рекет. 

"Не е страшно, хора! Говорете! ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в вече не са на власт, има кой да ви чуе", призова Божанков.

Според Божанков разказът на Иван Ангелов, собственик на фирма "Градус" дори бил „още по-притеснителен“ от този на Светослав Илчовски. 

"Това показва нивото на едрия капитал в България – какви хора развиват крупен бизнес и какви хора са в обкръжението на министър-председателя. Картината е грозна", настоя още социалистът. 

До часове ще имаме служебен кабинет, близкият до Радев ген. Стефан Янев е спряган за премиер

И отправи критика към пестеливите действия на държавното обвинение. 

"Целта е системна промяна. Няма как едно държавно обвинение да работи конюнктурно според силните на деня. Толкова политизирано държавно обвинение в последните години не е имало“, коментира Явор Божанков, според когото не е проблем кога прокуратурата действа, а кога не действа.

От „Градус“ категорични: Нямаме търговски отношения с Павел Стоименов

Последвайте канала на

Novini.bg
1680 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.05.11 | 22:15

5
Колкото повече се пънете да изчегъртвате, толкова повече ще гласуваме за ГЕРБ.

2021.05.12 | 12:56

6
ма мнооого гладни тези хора, толкова години не хапвали парче от баницата,а колко пари се наливат от едни хора, за да сменят други хора

2021.05.11 | 13:52

4
Я започнете с Виденов и 6 долара заплата, че бая по-проблемно беше. Забравихте как се барикадирахте в Парламента, но може и да си припомните

2021.05.11 | 12:10

3
Лъжи Лъжи Лъжи мръсни комуняги
бай Гошо

2021.05.11 | 11:01

2
БСП е партията на олигарсите в България!!

2021.05.11 | 10:56

1
И бардака по митниците

Добави коментар

Водещи новини