Борисов: Отговорността за следващите провалени избори вече е на Слави Трифонов

  • 24 април 2021 12:23

  • 7292
  • 84
© Фейсбук

Днес от 12 часа се пуска метрото безплатно. Много е важно да се приеме планът за възстановяване, защото там има средства за метрото. Това заяви Йорданка Фандъкова на среща при премиера, излъчена във Фейсбук. Бяха обсъдени редица теми, сред които градската среда в София, проектите, които са започнати, и парламентарната обстановка в страната.

Трябва в следващите две години и половина да направим това, което софиянци очакват от нас, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Загатна, че София ще има нов общински съвет и нов кмет. Той припомни всички подобрения в градската среда на София, направени от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Като такива посочи обновяването на църкви, изграждането на метрото, превръщането на Витошка в пешеходна зона и други.

Като приоритет в градоустройството изтъкна дигитализацията на общината: „Софиянци очакват модерен, дигитален град, интернет навсякъде“. Георги Георгиев, председател на комисията по финанси в СОС, информира, че БСП и Демократична България са против строежа на метрото до Симеоновския лифт. Борисов отговори, че това не го учудва, защото противниците му искат само обяснения от него без да четат входираните документи.

Борисов определи наложения мораториум за противоконституционен

„Витоша трябва да е отдушникът на града – прекрасна природа! Те искат да има опашки от автомобили. По този начин хората замърсяват въздуха. Същите тези хора казват, че София е замърсен град“, категоричен беше премиерът.

Георгиев съобщи, че 82 000 души са регистрирани като потребители за електронни билетчета: „Имаме две много важни функции – може да планирате как да стигнете от точка А до точка Б. На второ място – виртуалните табла. През телефона виждате кога има забавяне в реално време, за да не чакате“.

Борисов заяви, че трябва всяка дейност в ежедневието на столичани да може да се извършва дигитално. Столичният кмет Фандъкова отговори, че има специален ресор за дигитализация в общината.

Напрежение: ГЕРБ настоя Слави Трифонов да се появи, макар и онлайн

Генчо Керезов, заместник-кмет по дигитализация в Столичната община, информира, че системата за прием на първокласници през март вече е изцяло онлайн: „Около 20 000 кандидатури се правят в различните училища. В първата седмица вече е свършена около 70% от работата. Ние успяхме да направим пълна интеграция. Не се налага хората да ходят до община или до училища. Имайки всички централизирано, на 100% можем да гарантираме прозрачност. Всички деца ще бъдат класирани. Важно е децата да ходят на училище близо до дома си“.

Според Борисов до края на годината трябва да бъдат започнати и завършени реформите в Столичната община: „Хората искат модерен град. Искат град на забавлението. Трябва да има концерти и фестивали“.

Мария Христова от Столичната общинска агенция по инвестиции съобщи, че се работи за интегрирана стопанска среда в града.

„Спокоен съм като гледам, че с теб имаме кандидат-кмет за София и кандидати за общински съветници. С работата си те ще се наложат. Хората търсят кой ще им свърши работа“, обърна се Борисов към Йорданка Фандъкова.

Общинският съветник Симеон Колев каза, че метрото става символ на младите и модерни хора. Според него има подобрение в икономическото състояние на българина: „Не искам да казвам, че сме върхът, защото обективно не сме, но не трябва да си позволяваме някой да ни убеждава, че вечно сме зле“. Драгомир Младенов благодари на правителството за отпусната сума в столичния квартал Банишора.

Валерия Велева: Поведението на "Има такъв народ" не оставя Борисов да си отиде

По повод обновяването на църкви и днешния празник премиерът каза, че е вярващ човек: „Комунистите ще се изредят на Великден в „Александър Невски“. Аз си ходя в манастирите и църквите в Банкя. Хората отиват в църкви и манастири да намерят покой“. Той припомни, че в България по време на пандемията не са били затворени храмовете: „Добрите резултати, които дава България, са благодарение на Божията помощ!“

Председателят на МГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Георг Георгиев иронизира политическите опоненти в парламента като припомни, че голяма част от настоящите депутати са действащи политици от години. Борисов заръча на Георгиев да не искат оставката на Манолова като председател на комисията, разследващата последните 10 години: „Официално сме в правова държава. Нека да има такава комисия. Колкото повече говорят те, хората правят разликата. Направете всичко толкова прозрачно, за да не могат да ви говорят за корупция. Така че не искаме оставката на Манолова, а колкото може по-често да говори“.  

Той отправи задочен въпрос към президента защо толкова бърза с връчването и поискването на мандата. Също така критикува президента за липсата му на позиция по шпионските скандали и случая на руския опозиционер Навални: „Поне заяви по принцип позиция срещу шпионите, в подкрепа на чехите. Той обаче не го направи. Мен ме подкрепи целият цивилизован свят. Нямаме държавен глава, който да се произнесе по тези геополитически въпроси“.

Борисов припомни, че с цел да бъде спрян е била въведена частична мажоритарна избирателна система през 2009 година от тройната коалиция. Според него промените в изборния кодекс с цел въвеждане на гласуване по пощата е лош вариант: „Ние извикахме международни наблюдатели и казаха, че изборите са били конкуренти и демократични. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. От днес нататък депутата Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в носи цялата отговорност за провеждането на изборите. Гласувайте с 200 за тях. По стотици хиляди ще дойдат отнякъде гласове и докато ги проверим дали всичко е наред, ще бъдат касирани изборите. Отговорността вече е на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в“.

Според него няма как 5-тата или 6-тата партия да твърдят, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са загубили изборите: „И аз мога да твърдя, че „Левски“ са спечелили изборите. Все едно няма Лудогорец, ЦСКА и други“. Опонентите му от ИТН целенасочено избягвали дебат, защото не могат да говорят по политически теми.

Novini.bg
7292 84

Свързани новини

Коментари 84

Добави коментар
Onq bez konq

2021.04.26 | 18:12

84
Ж ив е т о й, жи в е! Та м о въ в Б а н к я, в л ай на по т ън а л, ле ж и и п ъ ш ка г ро ба р с д ъ л б ок а на за д н и к ра на, г р об а р във м лад ос т и в си ла мъ ж ка. На ед н а ст р ан а за х в ъ рл ил е в р о, на д ру г а к ю л ч е на дв е с т ро ше н о; о чи те мн е ят, д у пе се л ю ш ка, у с та пр ок ли на т ц ял а вс ел ен а! Ле ж и г р о б а р я а на н е бе то с л ъ н це то сп р я но съ р д ито п е че; ж ъ т вар ка п ее н ей де в п ол е то, и л а й но то о щ е по- си л но т е че! Ж ъ тв а е с ег а... П е й те, р об и ни, те з т ъ ж ни п е сн и! Гр е й и ти, с л ън це, в та з р об ск а зе м я! Щ е да за ги не и то я г ро б а р... Но м л ък ни, съ р ц е! Т о з, ко й то п а дн е в б о й съ с н ар о да, т о й не ум и р а: не г о ж ал е ят з е м я и н еб о, з вя р и п ри р од а и п ев ц и пе сн и за не го п е ят... Де не м м у ся нк а па з и о рл и ца Д о г а н му к ро т ко р а на та б ли же; на д н е го с ок о л, ю н а ш ка п ти ц а, и т я се за б ра т, за г р о ба р гр и ж и! На с тан е в е че р - м ес е ц и з г р ее, зв е з ди об си п ят св о д а не б е с ен; г ор а за ш у м и, в я тъ р по в ее, - Б ал кан ъ т п ее гр об а р с ка пе с ен! И самодиви в бяла премена, чудни, прекрасни, песен поемнат, - тихо нагазят трева зелена и при юнакът дойдат та седнат. Ед н а му с б и лк и ра ната въ рж е, д ру га го п р ъс не с в ода ст уд е на, тр ет я го в ус та ц е лу не бъ р же - и то й я гл е да, - ми ла, зес ме на! „Ка жи м и, Ма т а, де - Ка ра ка ч а н ов? Де с а и мо йте вя р ни ча к а ли? Ка жи м и пъ к ми вз ем и ду ша та, - аз и ск а м, сес тр о, т ук д а з а г ин а!“ И пл ес на т с ръ це, п а се пр ег ъ р нат, и с п ес н и х вр ък на т те в не б ес а та, - ле тя т и пея т, до р де о съм н ат, и тъ р с ят ду хът на Ка р а ка ч а н ов... Но с ъ м на в еч е! И в ъ в Ба н к я г ро б а р ят ле жи, л а йн а та те к ат, - Д ог а н м у б ли ж е л ю та та р ан а, и с л ъ н ц ето п а к пе че ли - п е че!

2021.04.25 | 01:17

83
Г-н Бойко Борисов е човекът, който промени българската политика завинаги. Нашият ПРЕМИЕР,който отвори вратите от България към Европа и Света! Г-н Борисов умее да се смее искрено, а също така да не скрива сълзите си в моменти на тъга! Той извървя дългият път от ограниченията на миналото към свободата на бъдещето! С ВАС СМЕ! Заедно стигнахме в Европа, заедно пътуваме към Света, ЗАЕДНО ще дочакаме пълната победа на ДЕМОКРАЦИЯТА

2021.04.25 | 01:16

82
Лъжите на Слави...."Слави каза, че няма да се коалира с ГЕРБ, даже пита,да си го татуирам на челото ли?" - ЛЪЖА,както и много други неща казани на тая онлайн седянка. А истината е, че преди няколко години, когато Слави седеше по улиците, седнал на един стол,каза: "Аз нямам политически амбиции,НЯМАМ политически амбиции,да си го татуирам ли,за да го разберете?",а после направи партия и се регистрира за изборите. Така че,ако имате претенциите,че вие сте новите, че от вас ще дойде промяната, поне бъдете честни. Смятам също,че ако имате поне малко достойнство, щяхте да честитите на ГЕРБ победата, защото колкото и да тръбят всички, че са победили, всички знаем, че във всяко едно състезание или съревнование, победител е винаги първия. В случая ГЕРБ!!! И самия факт, че трябва да се обединят всички срещу един, показва, че този един е всичко друго,но не и губещ!!!

2021.04.25 | 01:16

81
Няма как Борисов да мечтае за по добра опозиция от Васил Божко-Черепа, Цветан Василев Мустака, Слави Трифонов- Мутрочалгаря, Костадин Костадинов-Копейкин, Мая Манолова-Галева, Румен Радев-Грипена, Корнелия Нинова-Техноимпексова, Христо Иванов-Бойкиев-Маджо, Бабикян бащата на фалшивите новини, Минеков не успелия скулптор комунист, Хаджигенов, некадърен адвокат не спечелил и едно дело и защитник на олигарсите Черепа и Цветан Василев.. Борисов е обречен да спечели тази битка, сам срещу негодниците и вълците, защото -без да е безгрешен, е единственият с облика на демократичен и системен политик.

2021.04.25 | 01:14

80
Нeдостижим...Щe попитате защо. Ами защото никой няма да постигне това. Да го уважат трима Папи, да посети двама Американски президенти, да докара целия световен елит в България, да постигне любовта и уважението на световните Бойко Борисов[Недостижим...Ще попитате защо. Ами защото никой няма да постигне това. Да го уважат трима Папи, да посети двама Американски президенти, да докара целия световен елит в България, да постигне любовта и уважението на световните лидери и да няма и един враг, сред тях. Да получи народната любов три пъти и след всичките золуми, които му погаждат през годините, да стои на върха с партията си. И днес всички агенции показват, че ГЕРБ води с 10% пред всички партии..лидери и да няма и един враг, сред тях. Да получи народната любов три пъти и след всичките золуми, които му погаждат през годините, да стои на върха с партията си. И днес всички агенции показват, че ГЕРБ води с 10% пред всички партии..

2021.04.25 | 01:13

79
В едни нови избори ще изгубят всички, с изключение на герб и дпс, а по всяка вероятност ще влезнат вмро Новите партии ,които влязоха в парламента,вече се дискредитираха тотално!

2021.04.25 | 01:12

78
Огромна харизма за политик!!! Единствения работещ Премиер за доброто на народа и Просперитета на държавата!!! Призвание за успешен политик!!! Успех на изборите -4-ти мандат на управлението на ГЕРБ начело с Бойко Борисов.задължително с Бойко Борисов!!!

2021.04.25 | 01:11

77
Добродушие ,лъчезарие,огромна магнетична харизма!!! Всичко в едно!!! Велик водач , който пръв дръзна да Възражда порутената ни и обрулена държава в една напълно нова развита икономически Европейска България!!! Огромни сърдечни благодарности !!!

2021.04.24 | 16:09

72
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.24 | 19:42

76
ЛАПКАИ БАХУРА

2021.04.24 | 16:19

73
А ти сигурен ли си в това което пишеш?

2021.04.24 | 18:27

75
МНОГО СИ ТЪП БАЦЕ АМА ЧЕСНО. ДО СЕГА БЕШЕ ЖИПКА ТВ. СЕГА БАНКЯ ТВ И САМО ГЛУПОСТИ И ХВАЛБИ

Добави коментар

Водещи новини