Какви са шансовете за съставянето на работещо правителство?

  • 21 април 2021 08:09

  • 931
  • 1
Какви са шансовете за съставянето на работещо правителство?
© Кадър - Нова телевизия

Шансовете за съставянето на работещо правителство не са малки. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента. Според него обаче това няма да е лесна задача. 

„На този етап е трудно да се каже дали вървим към избори.  Редица от възможностите са само хипопетични. Ясно е, че първият мандат няма как да се реализира. Някои от останалите партии също изявиха нежелание да поемат мандат. Най-решаващо значение има какво ще се случи през втория мандат", поясни проф. Маринов.

Митов: Готви се управление на задкулисието, ако изолират ГЕРБ-СДС

По думите му информираността на държавния глава не е най-важната в случая. „Важно е какво партиите казват на обществото. Надявам се, че парламентът ще заработи. Връчването, помеането и реализацията на мандата не може да се разтегля във времето до безкрайност", категоричен е  председателят на Стратегическия съвет към президента.

Според него мълчанието на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в скоро ще приключи. „Тази тактика е временна, а после трябва да се говори", заключи проф. Маринов.

Последвайте канала на

Novini.bg
931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Антон Тодоров

2021.04.21 | 19:53

1
Майстора, е най гнусния ДС доносник, след Гарелов. Но и двамата са доносничели, с кого се плющят жените им.

Добави коментар

Водещи новини