Огнян Минчев: Такава примитивна злоба и простотия в парламента не е имало и през 90-те

  • 19 април 2021 13:31

  • 10810
  • 59
Огнян Минчев: Такава примитивна злоба и простотия в парламента не е имало и през 90-те
© Булфото (архив)

След три мандата във властта една партия и един премиер имат и правото, и отговорността да минат в конструктивна опозиция. Ако обаче им разрешат. Естествено, Бойко Борисов и ГЕРБ не желаят да бъдат в опозиция. Между нас казано, никой не иска - всеки иска да е на власт, колкото и мандата да са минали. И като гледам, на Борисов и на ГЕРБ може и да не им се наложи дълго да бъдат в опозиция. По една единствена причина - тези, които искат да ги сменят. Такова мнение изрази в профила си във Фейсбук политологът Огнян Минчев

,,Чувам мнения - "Такъв хаос, такъв скандал в парламента не е имало от 90-те години..." Нещо повече, уважаеми - такъв хаос, такъв скандал, такава примитивна злоба и простотия не е имало и през 90-те години. Тогава залогът бе висок - промяна или мимикрия. Но сблъсъкът беше опосреден от морала и интелекта на знакови хора в българското общество. Във ВНС бяха Валери Петров и Марко Ганчев, Йордан Радичков и Георги Мишев, Боян Папазов и Стефан Данаилов... Когато нравите се принизяваха прекалено в открития сблъсък, тези хора можеха да припомнят какъв е смисъла на присъствието на всички депутати в един работещ парламент'', коментира Минчев.

Мика Зайкова - новата любимка от новия парламент

Много се надявам такива хора да се появят и в настоящото НС. Госпожа Мика Зайкова безспорно може да бъде една от тях. Ако ѝ позволят да бъде. Защото шоуто се води от други хора. Толкова простотия и злоба накуп колкото видяхме в петък в тази сграда не помним. Ще се наложи някой да припомни, че НС - която и да е негова сграда - не е Орлов мост, не е площад, на който се хвърлят яйца и домати, не е място за доказване на новопридобита власт с крясъци, обиди и магарешки инат. Бих искал да видим как връх взимат интелигентни хора с ясни позиции и демократично възпитание, които са в състояние да правят промени с институционални средства, без мурафетите на един битпазар. Зная, че тези хора не са много. И не са основната сила - особено в някои от фракциите. Интелигентните и възпитаните хора трудно се съгласяват да бъдат марионетки на олигархични мутри зад кулисите. Мутри, които смениха впряговете и сега дават нареждания на новите мулета, които са впрегнали в служба на олигархичната мафия. Тези нови-стари връзки и зависимости ще изплуват бързо на бял свят - защото не могат да бъдат скрити. Рискът е дотогава да не бъде опропастен крехкият баланс, в който се намират обществото и държавата в условията на епидемия, икономическа криза и нарастващ международен конфликт. Бог да ни е на помощ!, разсъждава политологът.

Последвайте канала на

Novini.bg
10810 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар
XXX

2021.05.15 | 13:12

59
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ
Емил

2021.04.19 | 17:11

54
Такъв е Огнян Минчев - интелегентен, умен и честен! Озверели, самозабравили се чалгаджии и други нискоинтелегентни индивиди беснеят и искат кръв, части от тела и какво ли не, за да избиват комплексите си и да се издокарат на тези, които им плащат.
НЕДА

2021.04.20 | 21:15

58
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.
SOS от извън земните

2021.04.19 | 17:07

53
Злобата я предизвика неграмотната мутра премиер. По време на неговото управление Българите са с най ниски заплати в Европа. Тези над 30 милиарда заем прахосани от мутрата, със всичко прави големи далавери. Като се започне с КТБ, суджук гейт, апартамент гейт, саниране гейт, асфалт далаверата, Костинбродската афера с бюлетините, далаверата с въоръжаването, чекмедже далаверата. БГ ваксина гейт. Хоби на мутрата са обещанията и лъжите. На пет места трябваше да има нов Национален стадион. оправданията са: че не са подходящи местата.
До sos

2021.04.20 | 21:01

57
Мрънкач сега гледай кво ще се случи... при ББ ще ти се види рай бе просто говадо.

2021.04.20 | 02:25

56
Харесва ми,точен ,съдържателен и изчерпателен коментар .Пази Боже сляпо да погледне.Н С на Р Б не е Орлов мост.
Пешева

2021.04.19 | 17:21

55
Злобата е заради неграмотната мутра диктатор. При неговата власт българите живеят по зле и от времето когато страната ни е изплащала репараций на Гърция. С парите на българите и със държавните заеми диктатора престъпник купуваше апартаменти на любовниците си. Дори си пълнеше чекмеджетата със злато и валута. Злобата към него ще спре когато бездомните кучета го разкъсат, защото той не реши проблема с кучетата. Хората нямат какво да ядат, той подарява ваксини на най големия враг на България. Тоя престъпник трябва докато е жив да бъде в затвора, за да не може да похарчи заграбеното от народа и държавата.
nig

2021.04.19 | 15:59

44
както каза Мика Зайкова "злобата не е добър съветник" по повод изказване на Десислава Атанасова. Днес същата госпожа пое предоставената дума от президента и вместо да каже, ние мислим така и така за правителство тя почна "Господин Президент не ни поздравихте, че сме спечелили изборите ", което показва че тая госпожа е като щраус с глава дълбоко заровена в пясъка.

2021.04.19 | 16:59

52
Президента е същия проостак като тия в парламента.
АТАНАСОВ

2021.04.19 | 16:42

51
НЕ В ПЯСЪКА А В АН__СА.
Генади

2021.04.19 | 16:38

50
Всичката сволоч се набута в парламента. Значи до наесен трябва да сменим президента и по-голямата част от депутатите!
zz

2021.04.19 | 16:32

49
Прав е! Освен, че говорят като на площада, тези хора нямат капацитет да управляват. Вижте само Тошко от ИТН, вижте кой е председател на правната комисия от ИТН, вижте им председателата на НС с куп гафове за един ден. Всички тези хора са платени от мутри- Манолова от черепа, славчо - патерица на доган, ДБ - вероятно прикрит комунистически проект, какъвто беше Атака, докато не се освети и т.н. приличат на орки, които се бият за един кокал, не може да управлява, но и на друг не дава. Злоба и простотия. Ами направете си правителство и управлявайте, бе! Да ви видим, ама ще изкарате хората на площадите още на втория месец.

2021.04.19 | 16:24

48
Тоя уй си го докарахте с вашето управление сега ще трябва да го изядете.

2021.04.19 | 16:07

47
ПЕНСИОНЕРИ ОТ СОЦА ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ.

Добави коментар

Водещи новини