Захариева обсъди инициативата "Три морета" с посланика на Румъния

  • 14 април 2021 16:04

  • 242
  • 1
Захариева обсъди инициативата "Три морета" с посланика на Румъния
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се срещна с новоназначения посланик на Румъния у нас Бръндуша Предеску, с която обсъдиха сътрудничеството между двете страни в рамките на инициативата „Три морета“.

Двете събеседнички се съгласиха, че България и Румъния трябва да работят активно за привличане на чуждестранни инвеститори в региона.

България и Полша ще работят заедно за повече инвестиции в региона в рамките на инициативата "Три морета"

„Заедно трябва да убедим бизнеса, че регионът ни е добър за инвестиции“, заяви Захариева, като допълни, че планираният през лятото бизнес форум в рамките на председателството на България на Инициативата предоставя добра възможност за това.

Сред темите на разговор беше и подобряването на свързаността между двете ни страни. „По-нататъшното развитие на транспортните връзки между България и Румъния през река Дунав винаги е било приоритет за нашата страна. Изграждането на трети мост над Дунав ще има положително въздействие не само върху развитието на търговско-икономическите връзки и туризма, но и ще допринесе за развитието на икономиката в региона като цяло“, подчерта Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Българският вицепремиер изтъкна, че освен общите интереси и споделените ценности, които ни свързват, България и Румъния са изправени и пред едни и същи предизвикателства. „Щастлива съм, че споделяме обща визия за европейското бъдеще на страните от Западните Балкани и съм убедена, че това ще допринесе за стабилността в региона“, каза външният ни министър.

В края на срещата вицепремиерът Захариева пожела успех на Бръндуша Предеску, която е първата жена, назначена за посланик на Румъния в България.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.09 | 20:45

1
ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ"...**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА

Добави коментар

Водещи новини