Румен Радев към главния мюфтия: Трябва да бъдат полагани общи усилия за предотвратяването на радикализацията сред младите

  • 09 април 2021 17:00

  • 1636
  • 6
Румен Радев към главния мюфтия: Трябва да бъдат полагани общи усилия за предотвратяването на радикализацията сред младите
© Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата е била по покана на държавния глава в знак на уважение към традициите и обичаите на българските граждани с мюсюлманско изповедание, за които скоро настъпва свещеният месец, в края на който отбелязват големия празник Рамазан Байрам, посочват от "Дондуков" 2.

Румен Радев ще посети Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия

"Националната традиция на мир и взаимна толерантност между различните вероизповедания в България е изградена на сигурна основа, затова заедно трябва да пазим това дълго изграждано и постигнато с мъдрост разбирателство", е посочил Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той е изтъкнал, че просперитетът на страната е свързан с равноправието и благополучието на всеки от нейните граждани. На срещата е била обсъдена темата за поддържането на мюсюлманските храмове у нас и акредитацията на Висшия ислямски институт.

Президентът Радев и главният мюфтия Мустафа Хаджи са изразили мнение, че трябва да бъдат полагани общи усилия за предотвратяването на радикализацията сред младите хора чрез утвърждаване на традиционните ценности на религията.

Вероизповеданията имат важна роля за възпитаването на устойчива ценностна система в обществото, е било посочено на срещата. 

Главният мюфтия Мустафа Хаджи е изразил удовлетворение от сътрудничеството и пълноценния диалог между вероизповеданията в България, както и увереност, че равноправието и взаимното уважение между гражданите от различни вероизповедания у нас ще се съхраняват и утвърждават в бъдеще. Той е изказал признателност от името на общността за инициативата на президента, довела до осъвременяване на законодателството, което да гарантира защита на традиционните български вероизповедания, така че да не се допуска радикализация. Главният мюфтия е благодарил и за уважението, което държавният глава демонстрира към традициите на мюсюлманската общност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1636 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мустафа

2021.04.12 | 23:57

6
Джамията и църквата са заложници на политическите игри на ДПС и ГЕРБ
Jackiea22

2021.04.11 | 03:27

5
­В­и­ж­­­т­е­­ ­­­м­­­о­я­т­­­а­­ ­­т­­­и­­­й­­н­­ ­­­п­­­у­­­т­к­­а­­­ ­-­­­ ­W­W­­W­.­­B­G­­­1­7­­.­­­C­­­L­­­U­B­
Debbiea18

2021.04.10 | 21:36

4
­­­В­и­­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­я­­т­а­­ ­­т­и­­­й­­­н­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­­­а­ ­­-­­­ ­­W­­W­W­­­.­­B­­G­1­­7­­­.­­C­L­­­U­B­­
Cherea16

2021.04.10 | 03:52

3
­­В­и­­­ж­­т­­­е­­ ­­­м­­­о­­я­­т­а­ ­­­т­­­и­­­й­­н­ ­­п­­у­­т­­к­­­а­­ ­­-­ ­W­W­W­­.­­­B­­G­­1­7­­­.­C­L­­U­­­B­
Nikkia20

2021.04.10 | 03:50

2
­­В­­­и­­ж­­­т­­е­ ­­­м­­о­­я­­т­а­­­ ­т­­­и­й­­н­­ ­п­­у­­­т­­­к­­­а­­ ­­-­­ ­­W­­W­­W­­.­­­B­G­­1­7­.­C­­L­­U­­­B­­­

2021.04.09 | 20:24

1
Аман от тоя фатмак.

Добави коментар

Водещи новини