Румен Радев ще връчи почетен знак на президента на изявени медици и здравни специалисти

06 април 2021 15:53

Румен Радев ще връчи почетен знак на президента на изявени медици и здравни специалисти
© Булфото/Архив
1201 5

На 7 април, сряда, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, по случай Световния ден на здравето държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще отличи с Почетния знак на президента 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи. Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Номинациите са предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки.

На първата церемония - от 10.30 часа, държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще удостои с почетен знак осем медици. Отличието ще получат доц. д-р Дончо Дончев, началник на отделение в Клиниката по ушни, носни и гърлени болести на ВМА, който като доброволец се е грижил за пациентите с коронавирусна инфекция и продължава да работи в ковид-зоната на болницата; д-р Сибила Маринова - координатор по донорство за Северен централен регион, която заедно с екипа си работи на първа линия за лечението на пациенти с Ковид-19 във Велико Търново; д-р Мария Пишмишева-Пелева, ръководител на инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик от 2013 г.; д-р Абдулах Заргар, който успешно управлява и усърдно надгражда работата на "МБАЛ-Исперих" от 2013 г.; Марияна Колева, главна медицинска сестра и директор здравни грижи на УМБАЛ „Света Анна“ от 2003 г.; медицинският фелдшер Роза Антова с опит в различни звена на здравната система и част от Центъра за спешна медицинска помощ – София от 2010 г.; рентгеновият лаборант Димитър Милинич с над 25 години трудов стаж в пловдивската болница „Свети Георги“, работил на първа линия в извънредната Ковид-19 ситуация; д-р Радислав Наков, специалист по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, председател и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България и на Българското дружество по неврогастроентерология. 

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента проф. Жени Захариева

На церемония от 13.30 часа с почетния знак на държавния глава ще бъдат наградени д-р Гергана Николова, семеен лекар с над 30-годишен опит, отличена през 2018 г. като Семеен лекар на годината от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България; д-р Костадин Сотиров – един от учредителите на Сдружението на общопрактикуващите лекари – Пловдив, и негов председател от 2017 г., активно работещ за електронизация в здравеопазването; д-р Георги Миндов – председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз; д-р Румен Алексов – председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил; доц. Диана Димитрова – директор на филиала на Медицински университет-Варна във Велико Търново, където се обучават акушерки; Благовеста Костова – една от основателките на Алианса на българските акушерки и първата българска акушерка-делегат към Консултативния съвет на Световната акушерска конфедерация и представител на България в годишните срещи на Европейската акушерска асоциация; Галя Добрикова – акушерка с 22-годишен опит в УМБАЛ „Канев“ в Русе, активен участник в организацията на следдипломното обучение за акушерки.

Novini.bg
1201 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.04.13 | 01:02

5
Рсдефф и чеп за зеле не става от теб.
Marya16

2021.04.10 | 03:52

4
­В­­­и­­­ж­­т­­­е­­ ­­­м­­о­я­­т­­а­ ­­т­­­и­­­й­н­­ ­­п­­­у­­­т­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­W­­­W­W­­.­B­G­­­1­7­­.­­C­­L­­U­B­­
Мадурко

2021.04.06 | 23:47

3
Пълен селяндур-чобанин, тъп, тъп...
И сега какво стана?

2021.04.06 | 22:37

2
Резидент на чужда държава, вместо да търка наровете в затвора за национално предателство, ще определя дневния ред и ще назначава правителството на България. Пълен цирк! Е, няма такава държава, но има такъв тъп народ, който се съгласява да бъде обругаван!
30 години едно и също....

2021.04.06 | 16:28

1
заври си скапните значки отзад, старшина 0бит

Добави коментар

Водещи новини