Андрей Ковачев с първоаприлска шега: РС Македония призна, че Самуил е цар на българите

  • 01 април 2021 12:06

  • 1082
  • 8
Андрей Ковачев с първоаприлска шега: РС Македония призна, че Самуил е цар на българите
© Булфото (архив)

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. си направи първоаприлска шега във "Фейсбук".

Публикуваме поста на българския представител в Европарламента без редакторска намеса:

Моите най-искрени поздравления за премиера Заев и за лидера на опозицията Мицковски! Истински европейски лидери!

Каракачанов към Скопие: Не търсете скандала другаде, при Вас е, „колеги“, и е огромен, европейски

Току що научавам, че в следствие на тяхната среща от онзи ден, правителството на РСМ е взело решение да приеме и въведе в учебниците, считано от днес 1-ви април, че общоприетите дефиниции от световната историография ще бъдат възприети и приложени и за вътрешна официална употреба, както и че историческите факти няма да бъдат повече фалшифицирани, изкривявани, прикривани и интерпретирани.

Според това решение на правителството, Цар Самуил ще бъде признат за Цар на българите, Братя Миладинови, Григор Пърличев, Кузман Шапкарев, Райко Жинзифов и всички останали възрожденци от 19-ти век, обявени за етнически българи, творили и наричали езика си български.

Радва ме и факта, че по изричното настояване на г-н Мицковски, лидер на ДПМНЕ ("ВМРО") - правото на етническо самоопределение като българи на Гоце Делчев, Даме Груев, Христо Татарчев, Тодор Александров, Иван Михайлов и всички останали революционери на БМОРК, ТМОРО/ВМОРО/ВМРО ще е отчетено и признато, а почитането на сръбски празници или на четници, борили се срещу историческото ВМРО преустановено.

Заслужава похвала и категоричното разграничаване на премиера Заев, както от "словенския мозъчен тръст" ИФИМЕС и заклеймяването му като проводник на старата Дълбока югославска държава, така и твърдият ангажимент за преустановяване на всички негативни медийни и лобистки кампании, както и операции на скопските тайни служби срещу и в България.

Не на последно място, приветствам и решението за преустановяване на използването на термина "български фашистки окупатор" и замяната му с термина "германски нацистки окупатор“ и временно назначената от него българска администрация, съставена главно от местни македонски българи. Решено е също, периодът "между двете световни войни" да бъде третиран като период на сръбската окупация. В същото време се отменя и празнуването на всенародния национален празник "първата пушка" и карнавалните възстановки на партизанските акции, което мен лично много ме радва. Това са огромни крачки в правилната посока!

Посолството ни в Скопие изпрати протестна нота до МВнР на Република Северна Македония

Още веднъж поздравления за властите и за опозицията на Република Северна Македония за смелите и неизбежни решения да скъсат с наследството на комунизма и лъжите от Титова Югославия!

Пътят към ЕС е отворен! Заедно сме по-силни!

Сърдечна благодарност и към македонските медии, отразяващи това мое поздравление!

Моите най-искрени поздравления за премиера Заев и за лидера на опозицията Мицковски! Истински европейски лидери! Току...

Публикувахте от Andrey Kovatchev в Четвъртък, 1 април 2021 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1082 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.04.01 | 12:24

1
ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ НА АНДРЕЙ КОВАЧЕВ. ЕДИН ОТ МАЛКОТО ПАТРИОТИ В ПП ГЕРБ
БОЖИДАР ДИМИТРОВ

2021.04.01 | 12:24

2
Когато милиционери правят външна политика нещата се насират.

2021.04.01 | 12:31

3
А БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ГЛАСУВА ЛИ СЪЩОТО ЗА БАТЕ БОЙКО?
европаразити

2021.04.01 | 13:09

4
докога ще плащаме тлъсти заплати на тези паразити - за нищоправене!??! както и на атлантическите педали пимпиревци и другги...
Аз

2021.04.01 | 14:18

5
Яко...Шегата си я бива :-)
Mitaka

2021.04.01 | 15:14

6
Борисов, в действие- срещу всички негодници. Това го прави още по симпатичен и безалтернативен в съзнанието в съзнанието на трезвите българи. Които за радост, са преобладаващото мнозинство по нашите земи. Де що има криминали, престъпни босове в изгнание, подсъдими олигарси, изхвърлени от голямата игра политици-конформисти, изхвърлени от големия бизнес и големите телевизии шоумени със залязващ рейтинг, мъже под чехъл и генералски мундири, провинциални ку-тизанки , с претенции за адвокатки на народа, девианти с жълти книжки регистрирани или пропуснати в каталога на четвърти километър, болшевишки чеда, изживяващи се като неолиберали....цялата тази перверзия се надпреварва да ругае премиера и да сипе компромати, а това още повече го укрепва. Перверзията е лесно различима дори, като говори от името на морала. Няма как Борисов да мечтае за по добра опозиция от Васил Божко-Черепа, Цветан Василев Мустака, Слави Трифонов- Мутрочалгаря, Костадин Костадинов-Копейкин, Мая Манолова-Галева, Румен Радев-Грипена, Корнелия Нинова-Техноимпексова, Христо Иванов-Бойкиев............ Борисов е обречен да спечели тази битка, сам срещу негодниците и вълците, защото -без да е безгрешен, е единственият с облика на демократичен и системен политик, признат в Европа и света. Избирайки Борисов, хората няма да изберат просто лидера на ГЕРБ, партията или партийната му листа. Ще изберат ценностната ориентация на България по пътя на демокрацията -срещу реставрацията на комунизма. Държавна сигурност, зависимостта от Кремъл и нашествието на мутрите, преоблечени като почтени бизнесмени с бели якички.
Karia22

2021.04.10 | 03:53

8
­­­В­и­­ж­т­­е­­­ ­м­­­о­­­я­т­­а­­ ­т­­­и­­й­н­ ­­п­­­у­­­т­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­­W­­W­­­.­B­­G­1­7­­.­C­­L­­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини