Томислав Дончев: Разходите за образование ще нараснат в пъти

  • 08 март 2021 12:46

  • 890
  • 5
© Novini.bg

В годините се е случвало да спорим, но постигнатото е факт. За четири години БВП е нарастнал с 1/4. Това каза вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време на среща с КНСБ, на която бяха представени основни акценти от предизборната програма на партията, предаде репортер на Novini.bg.

За разлика от всичко останало, което се върти в публичното пространство с гръмки фрази, при нас не само е работено с месеци, но много е смятано. Няма нещо, за което да нямаме убеденост, че не може да бъде постигнато. Ние сме работещи момичета и момчета. Има една голяма политическа задача, която стои пред всички нас. Това е възстановяването на нормалния политически диалог - без крясъци и без обиди. В следващите години България ще е изправена пред огромни предизвикателства. Ако ние не сме способни, може да се окаже, че ще се спънем пред предизвикателствата и ще изпуснем възможностите. Не оспорвам на никого правото, който управлява, да бъде критикуван. Напротив, това е задължително. Пред България през следващите години имаме няколко основни теми. Първата е как излизаме от COVID кризата, заяви Дончев.

България е в много особен момент. Ние все повече трябва да мислим за качеството на инвестициите. Ако само разширяваме мащабите, ние значима промяна няма да имаме. Аз не казвам, че шивашка фабрика е нещо лошо. Но приносът му към растежа е минимален. Трябва да има икономическа трансформация. Образованието е много важно. Трябва да можем да привличаме специалисти и в средното и във висшето образование, да можем да произвеждаме кадри, които пазарът да търси. Разходите, които държавата прави като публично финансиране, ще нараснат в пъти. За бизнеса за иновации ще нараснат пет пъти. Всичко, което е започнато, ще дава ефект през следващите години. Не предвиждаме промяна на данъците, посочи Дончев.

Ето колко би могла да бъде минималната заплата в България през 2025 г., данъците няма да се пипат

Последвайте канала на

Novini.bg
890 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Jenna22

2021.04.10 | 03:56

5
­В­и­ж­т­­­е­­­ ­­м­­­о­­­я­т­­а­­ ­­т­­и­­­й­­­н­ ­п­­у­­т­­­к­­а­­­ ­­­-­­­ ­­­W­­­W­­W­­­.­­B­G­­1­­7­­­.­C­­­L­­­U­B­­
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.08 | 22:31

4
Гешев до евродепутатите: Направено е всичко по делата и проверките, свързани с Борисов, престъпление няма
xx

2021.03.08 | 19:53

3
....много глупости... 2,5 млн.българи раждат зад граница.... училищата са празни в България...

2021.03.08 | 18:23

2
То при Герб имаме само нарастване на разходите а на заплатите не

2021.03.08 | 13:14

1
Това не е образование, това е пералня за пране на пари!

Добави коментар

Водещи новини