Президентът Радев отговори на Томислав Дончев

  • 05 март 2021 12:39

  • 14216
  • 94
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

"Не съм опонент на правителството. Винаги съм бил обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите". Това коментира президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на въпрос за казаното от вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, че държавният глава се е позиционирал като най-големия опонент на кабинета.

Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ, каза още Радев.

Томислав Дончев за Радев: Г-н президентът се е позиционирал като най-върлия опонент на кабинета

Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената среда на медиите, политизираната съдебна система.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, каза президентът.

US сенатори: Корупция и политизирано правосъдие са предизвикателства пред отношенията ни с България

Президентът Радев отговори на журналистически въпроси след като участва в конференцията на началника на отбраната в София и се запозна с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2020 г.

На въпрос за казаното от президента на 3 март, че властта се е опитала да "карантинира националната памет", Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на каза, че вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за това, че отмениха тържествените чествания на Шипка.

Радев допълни, че мотивите им са били изцяло политически, а не здравни. Контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете, отворените търговски обекти и ресторанти, този контраст е очебиен и очевидно няма никаква здравна логика, каза Радев.

По думите на президента е крайно време здравните власти да се разберат кой какво говори, какво пише и изпраща, за да няма този хаос. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на каза още, че единствено благодарение на смелостта и патриотизма на българите не е бил опорочен Националния празник и отново благодари на всички, които са отишли на Шипка.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
14216 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 18:19

94
СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ...СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ООНЕЕ И ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО ХИГИЕНИСТ НА ОАКАНИЯ ПУТЬО НАЙ ОТЗАД.СЛАВЕ ТЪПОТО СИ Е...СЛАВЕ ТЪПОТО!!!...НАПЪНАЛА СЕ Е МУТРАФОНОВАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО СО СЕ ВСИЧКИ ГНУСНИ КРЕМЪЛСКИ ПИЧКИ ДА ПРАВЯТ ОТ ТЪПУНГЕРА УДОБЕН ШИРОКО СКРОЕН НАЙ ОТЗАД...СУКА ЙОБАНА В РОД!!!...ДИМИТЪР БКАГОЕВ НЕ Е БИЛ ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ НЯКОГА.МНОГО СЪМ РАЗГОВАРЯЛ СЪС СТОЙО КОРАБОВ...ТОЙ СЕ ИЗРАЗЯВАШЕ ТАКА:ЗЕТЯ НА ГОШО ТАРАБАТА И ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ НАТИКАХА РОДИНАТА НИ В КРЕМЪЛСКИЯ НУЖНИК. ДИМИТЪР БЛАГОЕВ Е КАЗАЛ"ЧОВЕК,КОЙТО ДО ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА НЕ Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА СЪРЦЕ.ЧОВЕК,КОЙТО СЛЕД ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА АКЪЛ". И ОЩЕ "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ".ЛАВАТАРА НА МУТРАФОНОВАТА ХУНТА МАЛОУМЕН КРАДЕВ Е ЗАПОВЯДАЛ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ ДА СЕ ИЗЯЖДАТ СУРОВИ ПО СТАР РУСКИ КУЛИНАРЕН ОБИЧАЙ-БЕЗ ПОДПРАВКИ.*****ТАК ПАЛОЖЕНО-ПУТИ*******ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...ВСИЧКИ МУТРАФОНИ СА СЪС СЛАВЕ ТЪПОТО********ВСИЧКИ МУТРАФОНИ ЩЕ ЛАПАТ НА БОРИСОВ ПОРЕДНИЯ ПО ЗДРАВ...ЗАКОНОМЕРНОСТ...ПРИ ВСЯКО ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА ПОЗАСРАНО 20 ЗАПОЧВА ЯКИТЕ ГРАБЕЖИ ОТ МОРЕТО ТА ДО...СВАТКО,БРАТКО...СВТОВНО ИЗВЕСТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗНАКАЗАНИ МОШЕННИЦИ...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ,ПЪРВАНОВИ,БОКОВИ,БОБОКОРВИ И ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...СТИГА СТЕ СЕ ГЪЗИЛИ НА РУСИЯ БЕ БЕЗРОДНИЦИ.МУТРАФОНОВА ВИ НАПРАВИ ОЩЕ ПО ПРЕЗРЯНИ ЗА СВЕТА,А СЪЩО И НИЕ,КОИТО НЕНАВИЖДАМЕ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ СМЕ ПРЕЗРЯНИ ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНСКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ...НЕ СПРЯХТЕ НИТО ЗА МИГ ДА ЛИЖЕТЕ ЛАЙНЯНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...СУКА ЙОБАНА В РОД...ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР МАЛОУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ПЕДЕРРАШКОВ,ЗАЕДНО С РУСКА ОРДА ЛЪЖЦИ И ФАЛШИФИКАТОРИ НАПРАВИХА ИЗБОРИТЕ БЕЗПРЕДМЕТНИ...ПОТЪНАХМЕ В РУСКИЯ КЕНЕВ ВО ВЕКИ ВЕКОВ,АНАТЕМА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И СЛУГИТЕ Ѝ В РОДИНАТА МИ...НИТО ЕДИН ДА НЕ ОЖИВЕЕ ОТ КОМУНОВИРУСА ДА ИЗЧИСТИ СМРАДТА НЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКА...ПУТЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ЕДИНСТВЕНО КАТО ВОЖД И ПАК ЕДИНСТВЕНО НА РУСКИ ОЛИГОФРЕНИ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ В КАЛАБАЛЪКА НЯКОЙ НЕВОЛНО МОЖЕ ДА ГО НАСТЪПИ ПО РАМОТО.
Betha21

2021.04.10 | 03:56

93
­­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­­­ ­­м­о­я­­т­­­а­ ­­т­­и­й­­н­ ­п­у­­­т­к­­­а­ ­-­­­ ­W­­W­W­.­B­G­­­1­7­­­.­­C­­L­­­U­B­­­
xx

2021.03.08 | 19:58

92
Нещата се повтарят от 2020г. -всички плюеха Радев за Шипка -Толупа на Тодоров ден до Разград- с 5000 циганина прави кушия...
xx

2021.03.08 | 19:56

91
...браво на Радев.... на Тодоров ден ГЕРБ отново ще събере всички цигани в Делиормана за кушия...тогава няма да има карантина...
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.03.07 | 09:39

90
радефф като се скрие от екран, означава , че пак е отишъл някъде да лиже миризливи минджи! Така наш радю от Славяново черпи вдъхновение за следващите си речи!
Румен-Близалката от Славяново

2021.03.06 | 11:54

89
А бе ББ може да е.бе с 200, ама не може да ближе като мене! Ммммм вкусни минджи!
оня с коня

2021.03.05 | 18:25

80
Ама как я ближи нашият радко оная солената скумрия та пушек се вдига

2021.03.06 | 09:56

88
Коняра стои в конюшната и от време на време изръсва по някоя глупост.

2021.03.05 | 18:27

81
Голямо плюене срещу президента! Явно корупцията, беззаконието и цензурата Ви радват! Heil Boko!

2021.03.06 | 09:54

87
Нека да не си преписваме корупция, която е световна болест, но къде е цензурата, би ли ми казал?
Ivan Kabakchiev

2021.03.05 | 16:27

79
Май на властта не и харесват опонентите? И на бай Тошо не му харесваха!И на Сталин!И на Ленин!Сталин имаше Берия....И ЧК! Борисов имаше Цацаров,а сега Гешев! Що ми се губи разликата?

2021.03.06 | 09:51

86
Нали знаеш за патката дето се чюдела много.
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.03.05 | 22:21

83
Щото си прост и нагъл бесепе.дераст! Червен боклук, на чия партия е наследница БСП и продължава дори броенето на конгресите си. Токлова за тошо, сталин и ленин мама ти да е.ба гнусна мръсна спосранска!
Пенчо

2021.03.06 | 02:57

85
Казваше се:"Тъй си мислиш защото си гладен" а тук важи :"Тъй си мислиш защото си на хранилката!"

Добави коментар

Водещи новини