Правителството се разпореди с имоти

  • 24 февруари 2021 14:37

  • 325
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Министерски съвет

С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост, за изграждането на обект "Модернизация на железопътната линия София - Пловдив, участък "Ихтиман - Септември", съобщи пресслужбата на кабинета.

Имотите се намират в землището на село Габровица, община Белово, област Пазарджик. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти, са предвидени съгласно сключен договор за безвъзмездна финансова помощ за финансиране от Механизма за свързване на Европа. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството реши да се учреди възмездно безсрочно вещно право на строеж върху част от имот - публична държавна собственост, в полза на "РДС" ООД, гр. Девин. Частта от имота, намиращ се в м. "Гашня", с. Селча, е с площ 19 кв. м. Ще бъде извършена реконструкция на рибен проход на МВЕЦ "ГАШНЯ - 2003" за осигуряване непрекъснатото протичане на екологичните водни количества, необходими за нормалното функциониране на екосистемите в руслото на река Гашня. Според пазарната оценка на имота от 14.05.2020 г., изготвена от оценител на имоти, пазарната стойност на ограниченото вещно право на строеж върху частта от имота е 114 лв.

Министерският съвет прие също решение за обявяване на имот - публична държавна собственост, за имот - частна държавна собственост, и за безвъзмездното му прехвърляне в собственост на община Ардино, област Кърджали, допълват от МС. Имотът се намира в гр. Ардино и представлява поземлен имот, застроен с 16 сгради. Безвъзмездното му прехвърляне в собственост на община Ардино е за изграждане на общодостъпна инфраструктура и разширяване на парковата и алейна мрежа, създаване на условия за развитие на социални дейности от общината и усъвършенстване на информационно- комуникационната политика в община Ардино, при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

Съгласно друго правителствено решение се отнемат земеделски земи от Министерството на отбраната и се включват в Държавния поземлен фонд. Имотите се намират в област Варна, съответно в общините Аксаково, Аврен и Провадия.

Правителството одобри изплащането на солена глоба за бавно правосъдие

Министерският съвет прие и решение за даване на съгласие за извършване на продажба на недвижими имоти - частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната и с отпаднала за ведомството необходимост. Имотите се намират в общините Болярово и Хасково и с оглед на досегашното им предназначение - казармени райони, могат да се използват за стопански цели.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини