Валери Симеонов: Левски е портрета във всяка къща, рисунката от първата читанка, част от всички нас

  • 18 февруари 2021 19:50

  • 497
  • 4
Валери Симеонов: Левски е портрета във всяка къща, рисунката от първата читанка, част от всички нас
©

„Отбелязваме 148 години от гибелта на Апостола. Поводът от една страна е тъжен, но от друга – този ден е величав. Защото в деня на своята смърт Васил Левски прави гигантска крачка към безсмъртието. Левски ще го има, докато има България, докато на тази земя има и един българин“.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 на поклонението, което патриотичната партия организира всяка година на 18 февруари вечерта пред паметната плоча на Апостола на свободата пред църквата „Света Петка Самарджийска“ в София. Той припомни, че паметта към Левски на това място се отбелязва, благодарение на делото на великия Николай Хайтов, който в последната част от живота си проучва и доказва, че Апостола е погребан тук.

„Левски е портретът във всяка къща, рисунката в първата читанка, част от всеки един от нас. Затова Левски е вечен – така, както ние вярваме, че България ще е вечна и ще пребъде“, подчерта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той заяви убеждението си, че съмишлениците – тези, събрали се на поклонението, както и всички, прегърнали каузата на патриотизма и НФСБ,  се опитват и ще продължат да се опитват да дадат своя скромен принос в работа за България. „Къде повече, къде по-малко, но с енергия и от сърце“.

„Тук няма място за политически речи. Само ще кажа: на много от нас често ни е трудно. Но как ли се е чувствал Левски – той е започнал своето дело сам, отишъл си е сам. Но е направил най-величавото нещо, което някой някога е правил – възродил е България. По стъпките му, със създадените от него комитети се заражда революцията, прераснала в Априлско въстание и показала на целия свят, че българският народ не е робски народ, че е велик народ – с достойнство и бъдеще. Сигурен съм и днес, че във всяка своя постъпка в името на България – ние ще имаме подкрепата на Левски“, подчерта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
497 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.02.19 | 06:37

4
НАГЛЕДЦИ , БОТЕВ И ЛЕВСКИ АКО СТАНАТ ЩЕ ВИ ИЗБЕСЯТ ВСИЧКИТЕ.
ANTIFA

2021.02.18 | 19:52

1
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА
ЙОРДАН

2021.02.18 | 20:42

3
Абсолютно съм съгласен с теб.

2021.02.18 | 20:11

2
П.К.П ПОВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ ЧОВЕК

Добави коментар

Водещи новини