Главчев: Защо не търсите отговорност от кмета на "Триадица"?

  • 17 февруари 2021 13:11

  • 998
  • 3
Главчев: Защо не търсите отговорност от кмета на "Триадица"?
© Булфото, архив

БСП не търсят политическа отговорност от районен кмет (“Триадица”), а би трябвало - избрали са го. Търсят я само от министър - председателя и кмета на София, които не са избирали. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Коментарът му е по повод поисканата от БСП оставка на кмета Йорданка Фандъкова заради смъртта на 16-годишното момче, което умря на шахта, през която бе изваден и прокаран незаконен кабел до търговски обект в района. 

Темата разбуни духовете в Народното събрание. БСП настояха в пленарната зала да дойде освен Фандъкова и премиерът Бойко Борисов. За социалистите те двамата са символ на безхаберието в столицата през последните години. Това обаче породи бурна съпротива от страна на ГЕРБ.

БСП: Борисов и Фандъкова да обяснят за смъртта на детето

Управляващите побързаха да кажат, че БСП използва темата за политически пиар. Стигна се до махленски спор с остри реплики, изключване на микрофона, отнемане на думата. В крайна сметка нито Фандъкова, нито Борисов бяха повикани в парламента. Столичният кмет обаче даде дълга пресконференция, на която бяха изнесени шокиращи факти около събитията, довели до инцидента с младежа. 

Йорданка Фандъкова: Кабелът, убил 16-годишния Людмил, е бил напълно незаконен

Пореден ден институциите си прехвърлят отговорността за случилото се. Очаква се проверката и на прокурарурата. 

Последвайте канала на

Novini.bg
998 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Gigia23

2021.04.10 | 03:58

3
­­В­­­и­ж­т­­е­­ ­­­м­­­о­я­­­т­­а­­­ ­т­и­­­й­н­ ­п­­­у­т­­­к­­а­­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­­W­­­.­­­B­­­G­1­­­7­­­.­C­­­L­­U­­­B­­­

2021.02.17 | 14:02

2
Точно така.
Ми да

2021.02.17 | 13:43

1
Правилно!

Добави коментар

Водещи новини