Прекратяват договорите на още 4 пътни фирми заради калпаво строителство

  • 07 май 2012 19:31

  • 1337
  • 0
Прекратяват договорите на още 4 пътни фирми заради калпаво строителство
©

Проявен е сериозен инвестиционен интерес от страна на Катар към изграждането на скоростния път Русе – Свиленград - Истанбул.

Това заяви пред Радио „Фокус” министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. „Ясен е вече изпълнителят на Западната дъга – той трябва да изгради пътен участък от АМ „Люлин” до р. Какаш, като на бул. „Сливница” ще бъде изграден пътен възел на три нива”, добави тя.

"Обединение „Трейс” София с партньори в обединението: „Пътно строителство” Добрич; „Пи Ес Ай” Стара Загора; и „Станилов” ще бъде вероятният строител на път ІІ-18 „Софийски околовръстен път” – Западна дъга – с подадена най-ниска оферта от 39 милиона лева, уточни министър Павлова. Средствата са по ОП „Транспорт”, допълни тя.

„Благодаря на целия екип и на лабораторията към АПИ, които по мое разпореждане уловиха участъка от магистрала „Тракия” с асфалт по рецепта със спестени съставки. Надзираваме всички ключови обекти, контролът е минимум на три нива, защото това е изключително важно”, категорична е министър Павлова.

Тя оповести, че поне на още 4 фирми-изпълнители за изграждане пътни обекти ще бъдат прекратени договорите, защото не работят качествено и в срок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1337 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини