Напрежение между ГЕРБ и Демократична България в София

  • 11 февруари 2021 12:05

  • 1976
  • 12
Напрежение между ГЕРБ и Демократична България в София
© Булфото, архив

Напрежение между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от отново привлече вниманието към Столичния общински съвет (СОС). Повод за това станаха гласувания в Комисията по образование и култура. Нейният председател Малина Едрева (ГЕРБ) не спести критиките към колегите си от опозицията за несериозното отношение и за главането "против" важни промени, сред които и откриването на нови групи в детските градини в столицата. 

"В работата ни като общински съветници няма по-важна отговорност от тази пред обществото, а принципите са водещи при взимане на решения", коментира темата Едрева в свой пост във фейсбук от сряда, 10 февруари.

Оказа се, че явно общинските съветници от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от не са харесали критиките й, защото председателят на образователната комисия публикува нов пост днес, в който категорично отхвърля да има тенденциозно отношение към опозицията в СОС.

"Това може да се види и при разглеждане на доклади, както от общинските съветници, така и от районните кметове. И докато докладите на районните кметове от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от в повечето случаи са добре подготвени и мотивирани, с ясна цел да бъде взето едно или друго решение по проблемите на града, това по никакъв начин не може да се каже за повечето доклади на съветниците от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от. В този случай говорим за липсваща компетентност или целенасочени усилия за използване на общинския съвет не за решаване на важни за столичани казуси, а за политиканстване и партийно утвърждаване", заяви Едрева.

Групата на "Демократична България" няма да участва в днешното заседание на СОС

Тя даде и няколко примера за несериозното отношение към други гласувания: 

Нека ви дам пример с доклада за премахване на паметника на Съветската армия. Няма да коментирам важността на тази тема, в момент, когато цялото ни общество е изправено пред невиждана здравна, социална и икономическа криза. И докато всички останали представители на институции търсехме възможности да запазим живота и здравето на хората, да намалим и компенсираме икономическите последици от тази криза, вие от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от с ръка на пулса на обществените нужди се занимавахте с един паметник. Но да погледнем по същество предложението! В наредбата на Столична община ясно е записано какво трябва да включва всяко едно предложение за преместване или премахване на паметник. Член 20 ал. 2 казва, че предложенията трябва да съдържат:

1. Подробни мотиви за предлаганото действие;

2. Предложение за мястото, на което да бъде преместен паметникът или възпоменателния знак;

3. Проект за разполагане на новото място;

4. Посочен източник на финансиране за извършване на това действие.

Вашият доклад не съдържа три от посочените 4 изисквания. Ако вие, г-н Лалов и колеги от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от имате нужда от юридическа помощ за елементарни неща, като написването и внасянето на нормативно издържани доклади, кажете си. Сигурна съм, че в тези времена на съпричастност и подкрепа, ще се намери кой да ви помогне. В крайна сметка компетентна и конструктивна опозиция е много важен елемент от всяко демократично общество, а некомпетентност на заеманите от вас позиции, не е от полза за никого.

33 нови групи в детски градини в районите Витоша, Изгрев и Красно село. Това НЕ подкрепиха част от съветниците от "...

Публикувахте от Малина Едрева/Malina Edreva в Сряда, 10 февруари 2021 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1976 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Галя

2021.02.11 | 21:46

4
Аууу мъка голяма. И едните и другите са олигофрени

2021.04.11 | 15:43

12
На майкати п.у.т.к.а.та.Гн Христо Иванов е бг Левски,защото само той е.б.а мамата на статуковуто и на мутрите.Ицо мачкайги те са прости не разбират от закони.Успех и късмет симпатяга.
Филип

2021.02.12 | 09:00

6
Абсолютно несериозно и непрофесионално отношение от ДБ, затова ли са им гласували доверие хората! Да нямат време да прочетат дори докладите!

2021.04.11 | 15:43

11
На майкати п.у.т.к.а.та.Гн Христо Иванов е бг Левски,защото само той е.б.а мамата на статуковуто и на мутрите.Ицо мачкайги те са прости не разбират от закони.Успех и късмет симпатяга.
Петър

2021.02.11 | 19:59

3
Демократична България са просто едни празнодумци и празноправци!

2021.04.11 | 15:42

10
На майкати п.у.т.к.а.та.Гн Христо Иванов е бг Левски,защото само той е.б.а мамата на статуковуто и на мутрите.Ицо мачкайги те са прости не разбират от закони.Успех и късмет симпатяга.
Тони

2021.02.11 | 21:48

5
Много интересно откога ДБ станаха експерти по КЗК

2021.04.11 | 15:38

9
На Българският народ е нужно живот без страх.От гешевци бойковци пеевски догановци.БГ никога нее била свободна никога.Но вярваме особено в гн Христо Иванов и Изправисе-мутри вън.Във гн Слави Трифонов малко се съмняваме.Но ще изчакаме и ще видим.Да живее Българският народ който е над всички политици,особено над мутрите.Свободата идва-урааа.
Amandaa23

2021.04.10 | 03:59

8
­В­­­и­ж­т­е­­­ ­м­о­­­я­т­­­а­­­ ­т­и­­й­­­н­­ ­­п­­­у­­­т­­­к­а­­ ­­-­­ ­W­­­W­W­­­.­­B­­G­­1­­7­.­­C­­L­­U­­­B­­­
Тото

2021.02.11 | 14:34

1
Те от ДБ имам чувството, че целта им е да са винаги контра?
Камелия

2021.02.12 | 11:51

7
Целта им е винаги контра, защото само по този начин ще бъдат забелязани! Дано повече хора го осъзнаят и им бичат игнор, защото това заслужават!

2021.02.11 | 14:50

2

Добави коментар

Водещи новини