Харизанов: Между ГЕРБ и „Демократична България“ има червена линия

  • 09 февруари 2021 09:18

  • 4147
  • 8
Харизанов: Между ГЕРБ и „Демократична България“ има червена линия
© Кадър - БТВ

Социолозите не дават драстична промяна на всичко, което се случва от 2009 година насам. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в пак ще спечели парламентарните избори. Това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Това, че за пореден път се е ребрандирала градската общност, че „Обединените патриоти“ ще се явят отделно на изборите не е новина, посочи той.

„Да се фокусираме върху петпартиен парламент: най-близко идейно-политически до ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, но червената линия, които те са начертали и поведението им в последните години, не ги поставя в ситуацията да бъдат разглеждани като коалиционен партньор на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Те търсят собствена физиономия, собствена идентичност. Тръгнали са в дълъг мач на бавен растеж. Ще видим колко ще е бавен, ще има ли растеж и колко ще е дълъг мачът“, коментира Харизанов в предаването „Преди всички“.

Запитан има ли нагласа ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да пусне неизвестни имена в листите за предстоящите парламентарни избори, Харизанов заяви:

„Неизвестни не. Може би нови в политиката, но не неизвестни.“. Колкото и минимален от гледна точка на жълтите павета да е натрупаният от един успял човек авторитет, това не означава, че той е неизвестен за обществото, допълни той.

Харизанов: Никой не обича лузъри, а Борисов печели избори от 2005 г.

Обновяването не би трябвало да е самоцел, смята Харизанов. По думите му политическа класа се създава, когато определени политици натрупат достатъчно опит, знания и мъдрост за функционирането на държавната машина, как се случва законотворчеството и какво е отражението на законите върху отделните сектори.

„Всички, които се качват на модерната лодка да джафкат срещу статуквото – статуквото и политическата класа са едно и също, като се замислите.“ На въпрос дали бившият вътрешен министър Младен Маринов може да бъде включен в листите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за предстоящия вот, Харизанов посочи:

„Всяка партия би трябвало да бъде много щастлива, ако той се съгласи да бъде неин кандидат.“. Самият Георги Харизанов е номинирал трима, един от които е премиерът. Харизанов не желае да е кандидат и уточни, че ще си направи отвод, ако бъде номиниран. Имената в листите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще станат ясни до седмица, прогнозира той.

Последвайте канала на

Novini.bg
4147 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.02.09 | 12:34

1
Червената линия лесно става лулава а после и синя.Парата бързо ще смени цвета.

2021.02.09 | 15:26

2
ТИПИЧНА МУТРА РАЗСЛЕДВАНА ЗА ДАЛАВЕРИ
Пълен ИДИОТ

2021.02.09 | 18:15

3
Е тоя потурнак майчин.В затвора ще се избирате КОЙ ще е пръв ОТСТРЕЛЯН.БОКЛУК.
Таня

2021.02.09 | 20:12

4
АБе гледайте какво и кой стои зад ДеБъ и ще ви стане ясно какво целят
Елена

2021.02.09 | 22:01

5
Демократична България нямат ни най-малка идея какво да правят в парламента, затова и нямат място там.
Даката

2021.02.10 | 08:45

6
Това значи, че ДБ отново ще останат извън парламента, където всъщност им е мястото.
Гост

2021.02.10 | 19:58

7
Харизанов защо не си в затвора като окраде напойтелни системи.
Nicolea16

2021.04.10 | 03:59

8
­­В­и­ж­т­­е­ ­­­м­­о­я­­­т­а­ ­­т­­­и­й­­н­ ­п­­у­­­т­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­­W­W­­W­­­.­­B­­­G­1­7­­.­C­­L­­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини