Росен Плевнелиев: Ще търся резултати от ГЕРБ

  • 07 май 2012 12:01

  • 1708
  • 12
Росен Плевнелиев: Ще търся резултати от ГЕРБ
©

Днес не давам просто пресконференция, а е важно да разберат българските граждани каква е идеята на новия кабинет на президента, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, президент на Република България по време на отчета си на първите 100 - те дни от своя мандат.

"Зададохме нов тип политика. Публично обявихме каква е програмата ни. Надявам се, повече политици да се заразят от това. Дадохме 40 обещания и отбелязахме 10 приоритета. Пет от ангажиментите, които поехме вече са изпълнени", заяви Плевнелиев.

"Разбира се, като честен политик, който е поел ангажименти по национални приоритети, ще изляза и в края на мандата си отново на трибуната в Народното събрание и ще направя подробен отчет на всичко, което съм обещал и съм свършил", каза президентът на Република България. "И за напред ще продължа да се водя от Конституцията, както бе и през тези първи 100 дни от моя мандат", добави държавният глава.

"Искам гражданите да припознаят Президентската институция като своя. Няма да разделям и няма да преча", обеща отново Плевнелиев.

"Много важно е политиците да влизат с доверие в Президентството. Това е важно и за нас, и за тях. Те трябва да знаят, че тук винаги ще бъдат чути", добави още президентът. "За мен не е важно да влизам в партийни битки", каза Плевнелиев и отново повтори пред журналистите да не очакват от него да бъда коментатор на това, което се случва в държавата.

Работим за правила и прозрачност от първия ден, подчерта отново държавният глава и поясни, че 100 - те дни от началото на мандата му не са много, но не са и малко.

Плевнелиев заяви, че партиите наистина са постъпили национално отговорно по време на консултациите, които е провел с тях, както и по време на първия Консултативен съвет по национална сигурност. Президентът съобщи отново, че заседанията на КСНС ще се свикват редовно.

Държавният глава информира, че са стартирали и сериозни промени в Дипломатическата служба на страната.

Ще работя за активна европейска интеграция на България в Европа, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Президентът коментира и темата за отбраната на България. Той изрази своето задоволство от Българската армия и най - вече от реформите и действията, които се предприемат в системата на отбраната.

"Ще търся резултати, но не от един или друг политик, а от държавата", каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава коментира и въпросът с това, че до момента няма наложено вето върху закон. Той заяви, че президентската институция следи и чете много внимателно законите.

Плевнелиев каза още, че един от основните приоритети е електронното правителство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1708 12

Коментари 12

Добави коментар

2012.05.09 | 03:53

12
Ти ли бе, паляк?
Само молитвата ни остана !!

2012.05.09 | 03:53

11
Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори. (Матей 7:7) Боже прости му невежеството !!:))
!

2012.05.09 | 03:53

10
Няма за кога да търсиш резултати от герберчетата то се видя че за нищо не стават за три години нищо полезно не свършиха , а пък колко скандали направиха и колко глупости от храброст сътвориха скоро няма да има друга партия която да им бие рекорда .
Анонимен

2012.05.09 | 03:53

9
Тая невестулка е като плахо момченце пред големият батко - Тиквата. Не знам какво ще му търси но няма да го огрее, това е най-трагичния ни президент, дори по зле от Желката! Толкова се напъва да е сериозен и строг, че няма да до къде но е много жалък!

2012.05.09 | 03:52

8
Никой не те взима на сериозно г-н чехльо,в очите на хората си пълен палячо и верен слуга на Борисов
ЙД

2012.05.09 | 03:52

7
Какво ще търсиш, бе Роске? Ти не си способна на това! Пуделът не е порода следотърсач, пуделът обича да лежи в краката на господаря си и да му носи чехлите, като се прибере. А ти както знаем си един добре възпитан пудел.

2012.05.09 | 03:52

6
МОЛЯ???????????

2012.05.09 | 03:52

5
Роската май е ударил едно уйски за отскок тая сутрин. Давай само така, Роска.
Радо

2012.05.09 | 03:52

2
Може и да е ударил и един джоинт или да е направил две линии от коката която я заловиха на Русе да я пробва дали я бива!
sai

2012.05.09 | 03:52

4
Ти първо потърси сметка от жена си, че те кара да изглеждаш смешен в очите на цялата държава. Ти с нея не можеш да се оправиш, а на Бащицата ли ще търсиш сметка... Нали само докато си отвориш устата и вече ще си се насрал...
...

2012.05.09 | 03:52

3
Освен всичко друго поне агент Гоце не сричаше и не четеше ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини