Румен Радев обсъди приобщаването на българския бизнес към "Три морета"

  • 01 февруари 2021 19:23

  • 664
  • 8
Румен Радев обсъди приобщаването на българския бизнес към "Три морета"
© Президентство

Потенциалът на българския частен сектор трябва да бъде оползотворен в максимална степен при реализирането на българското домакинство на Инициативата „Три морета“.

Това послание отправи президентът, който днес на „Дондуков“ 2 проведе срещи с представители на с Американската търговска камара в България и с Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев се срещна с ръководството на ББР във връзка с домакинството на страната ни на инициативата "Три морета"

Включването на българските фирми във форуми, съпътстващи провеждането на инициативата, ще увеличи тяхната видимост и ще създаде възможности за партньорства и финансиране на ключови проекти, особено в областта на високите технологии и комуникациите, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Представителите на двете организации изразиха своята подкрепа към инициативата за регионална свързаност. Държавният глава и ръководството на Американската търговска камара откроиха потенциала на „Три морета“ за реализацията на проекти  с висока добавена стойност. В рамките на бизнес форума, който ще се проведе в рамките на българското домакинство на инициативата, се очаква да участват и представители на най-големите технологични компании в света.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и ръководството на БТПП обсъдиха възможността за привличане на представители на търговските палати от страни участнички от региона за участие в общите проекти в рамките на „Три морета“. От БТПП представиха приоритетите на работодателската организация за подобряване на средата за работа на българския бизнес в условия на криза. Държавният глава подчерта, че мерките за подкрепа на българските фирми в извънредната епидемична обстановка трябва да бъдат усъвършенствани и достъпни за по-голяма част от засегнатите компании, както и да бъде гарантирана по-предвидима бизнес среда в страната.

Последвайте канала на

Novini.bg
664 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.02.01 | 19:51

4
СЕГА ВЕЧЕ ЗВУЧИ НЕИСТОВО КВИЧЕНЕ НА МУТРИ. ПРЕЗИДЕНТА ОТНОВО ГИ ПОСТАВИ НА КОЛЕНЕ

2021.02.01 | 20:39

8

Ама не Увунов краде, това бил бил Борисов

2021.02.01 | 19:58

7
Бах ти смотаните чекеджии.

2021.02.01 | 19:56

6
Бойко се пука от яд

2021.02.01 | 19:52

5
Борисов когато трябваше да поеме инициативата с американците се направи на хитър и се спотая, сега гледа отстрани и си бърка в носа от яд.
ЕЛЕКТPА

2021.02.01 | 19:39

2
Кой каза, че корумпето Фигурант е най читавия БСПдираст в Бг. след като ОЛАФ доказа, че е открадна 7 милиона евра със секретаря си. Безделника е за затвора, а се кани втори мандат да лапа. Не случайно Кауна бърза да се кандидатира за втори път, за да има имунитет...

2021.02.01 | 19:50

3
дрискай кръв боклук ПРЕЗИДЕНТА пак ви смачка корумпираните мутри
Тоя си мисли, че ще дойде рая от напъването му

2021.02.01 | 19:37

1
Отврат е. Само той е единствен и може. И напук ще си осъществява напъните. Та дано го провъзгласят за по- голям от Левски. Вече е супер богат.. Колко му е. Само дето не е безсмъртен. Култ към личността му. И да му празнуваме рождения му ден.

Добави коментар

Водещи новини